Lime, иновативният доставчик на градска мобилност, е първата компания, която

...
Lime, иновативният доставчик на градска мобилност, е първата компания, която
Коментари Харесай

Lime влиза на пазара на споделени електрически тротинетки в София с над 100 е-возила


Lime, новаторският снабдител на градска подвижност, е първата компания, която дава споделени електрически тротинетки на жителите в столицата. Тази заран градът се разсъни с повече от 100 е-тротинетки, ситуирани по централни софийски улици, с което хората към този момент имат опцията да се придвижват по бърз, елементарен и резистентен метод.

„ София е страховит град и откровено се радваме да стартираме нашите услуги тук. Вярваме, че жителите са подготвени да приветстват това споделено решение за микро подвижност в града и да „ отключат “ новия си градски метод на живот. Работим взаимно със Столична община, с цел да предложим занимателно, комфортно и интелигентно решение на някои провокации, като да вземем за пример тапите и замърсяването на въздуха. Бихме желали да насърчим столичани да паркират колите си и да се придвижват до дадена дестинация по-бързо и екологично с електрическа тротинетка. “ показа Тамаш Тот, действен управител в Lime.

Според тазгодишния Индекс за трафика на компанията TomTom, София е на 21-во място измежду градовете с най-големи тапи в Европа. В допълнение към това, София, както и доста други европейски градове, е изправена пред сериозен проблем, обвързван със замърсяването на въздуха заради географското си разположение и човешката активност. В столицата живеят над 1 260 000 души, а коефициентът за брой МПС на 1000 души население е 550-600 автомобила. Не единствено числеността, само че и съществуването на остарели транспортни средства с дизелови мотори, са забележителен източник на замърсяване на въздуха.

Намалявайки броя на колите на пътя, Lime облекчава тапите и спомага за ограничение на замърсяването, като прави градовете по-добри и жизнеспособни в бъдеще. С над 65 милиона карания в международен мащаб, Lime отстрани повече от 32 милиона километра пътешестване с кола и повече от 8 хиляди метрични тона въглеродни излъчвания, като е икономисала близо 3 милиона литра газ, което се равнява на прекъсването от придвижване на 1700 пътнически транспортни средства за една година.

Lime има открити взаимоотношения и работи в тясно съдействие със Столична община за реализиране на общата цел за увеличение опциите за налична и умна подвижност. Столична община, посредством план “Зелена София” към Асоциация за развиване на София, е изготвила отворен Меморандум за съдействие, чиято цел е да осведоми потребителите за услугата за споделени електрически тротинетки и разпоредбите, които те би трябвало да съблюдават при потреблението й. Това е от основно значение за качеството на услугата, опазването на реда в града и сигурността на жителите. Ползвателите на електрически тротинетки би трябвало да съблюдават всички правила за придвижване, които са използвани за колела.

“Електрическите тротинетки стават все по-популярни за напредване в градска среда и това слага въпроса за сигурността на всички участници в придвижването като главен приоритет. Проучихме опита на други градове и провокациите, с които би трябвало да се оправят. Затова София е един от първите градове в света, които дефинират специфични места за паркиране на споделени транспортни средства преди тяхното нахлуване. Започнахме отделяне на към 200 местоположения за паркиране на колела, тротинетки и мотопеди. Все повече хора търсят опция на напредването с коли и е значимо това да става безвредно. Затова работим дружно с Държавната организация за сигурност на придвижването по пътищата за регламентиране на използването на електрическите тротинетки с промени в Закона за придвижване по пътищата. Призовавам хората, които ще употребяват електрическите тротинетки за споделено пътешестване да съблюдава разпоредбите за сигурност на операторите на услугата.” - споделя кметът на град София Йорданка Фандъкова.

Все повече градове осъзнават действителното влияние, което това ново решение за напредване оказва за понижаване на тапите и за реализиране на задачите, свързани с резистентност и сигурност.

Как работи Lime

За да употребяват Lime, потребителите би трябвало да изтеглят приложението, налично за Android и iOS, да намерят свободна тротинетка на картата и да я отключат посредством натискане на бутон и QR код. Когато карането приключи, потребителите би трябвало просто да следват инструкциите от приложението, с цел да прекратят карането и отговорно да паркират. Отключването на Lime коства 1,5 лева и по 0,3 лева за всяка минута каране. Компанията предизвиква сигурността и комфорта, като приканва потребителите постоянно да носят каски.

Ангажимент за сигурност

Тротинетките на Lime са безвредни и лесни за потребление. Компанията провежда разнообразни просветителни събития като така наречен First Ride фестивали и академии, с цел да насърчим потребителите да се ангажират с безвредните практики при каране, осигурявайки успокоение за всички на пътя. Lime подтиква потребителите постоянно да се возят отговорно, да носят каска по време на напредването, да съблюдават всички закони за придвижване и рестриктивните мерки на скоростта, да се придвижват единствено в избраните зони като улици и велосипедни алеи, да паркират вярно отвън обозначените пешеходни пътеки, служебни рампи и метро станции и да бъдат виновни към колите, пешеходците и другите участници в придвижването.

Lime е част от градския живот в Европа - от Париж до Варшава, от Будапеща до Берлин. Откакто започва за първи път през юни 2017 година, Lime обогатява градския пейзаж с многообразие от електрически тротинетки и колела. Компанията е дейна в над 40 града в 18 страни в Европа. В международен мащаб предлага решения за умна подвижност на хора от пет континента, като оперираме в над 100 града.

За повече информация: https://www.li.me/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР