Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство

...
Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство
Коментари Харесай

Лиляна Павлова и Антонио Таяни подписаха ключово законодателство на ЕС днес

Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, и Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила, ръководител на Европейския парламент, подписаха през днешния ден четири основни законодателни акта на Европейски Съюз, с цел да могат те по-бързо да влязат в действие.

Благодарение на законодателството Европейски Съюз ще може да предприеме по-нататъшни ограничения за подсилване на сигурността, прекосяване към привършване на работата по построяването на Съюза на финансовите пазари и използване на наредбите на Парижкото съглашение за климата, оповестиха от пресцентъра на министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Всички тези въпроси са цели на Българското председателство.

„ Днес работим за справяне със загрижеността на Европейски Съюз в региона на миграцията, за възстановяване отбраната на потребителите при избора им на застрахователни артикули и за осъществяване на уговорката на Европейски Съюз за противопоставяне на изменението на климата и възстановяване на качеството на въздуха. Всички те са предпочитани области за Европейски Съюз и се веселя, че като политици ние сполучливо изпълняваме поетите задължения за деяние в тези области, в името на жителите и бизнеса, и за богатството на нашата планета “, съобщи министър Лиляна Павлова след церемонията.

Подписаните през днешния ден актове – решение и правилник - ще разрешат на Европейската капиталова банка (ЕИБ) да отпусне в допълнение 5,3 милиарда евро, от които 3,7 милиарда евро ще бъдат употребявани за справяне с първопричините за миграцията. Държавите членки и застрахователният бранш ще разполагат с повече време за подготовка при използването на новите правила за разпространяване на застрахователните артикули. което ще докара до по-голяма отбрана на правата на потребителите на застрахователни услуги.

Европейски Съюз ще направи крачка към постигането на задачата си за понижаване на излъчванията на парникови газове с минимум 40 % до 2030 година посредством промяната след 2020 година на Системата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания (СТЕ).

Преговорите по окончателните текстове на законодателните актове завършиха по времето на Естонското председателство на Съвета през второто полугодие на 2017 година Подписването съставлява заключителен стадий на процеса на взимане на решения в Европейски Съюз, започващ със законодателни оферти от Комисията и продължаващ с съвещания с Европейския парламент и Съвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР