Лихвите по кредитите ще се повишат при по-сериозна инфлация в

...
Лихвите по кредитите ще се повишат при по-сериозна инфлация в
Коментари Харесай

Прогноза на експерт! Най-вероятно лихвите по кредитите ще се вдигнат

Лихвите по заемите ще се покачат при по-сериозна инфлация в еврозоната. Това сподели банкерът Левон Хампарцумян в ефира на " Плюс-Минус. Коментарът след новините " по Нова тв.

" Най-вероятно ще има повишение на лихвите по заемите. От друга страна, в случай че има внезапно повишение на лихвите задлъжнелите огромни страни от еврозоната биха имали компликации, т.е. ще би трябвало да се откри тънкият баланс сред това да се покачат лихвите, с цел да може да се предотврати по-висока инфлация и въпреки всичко да не е чак толкоз доста, с цел да се сътвори проблем в платежните страни ", изясни той.

По мотив на политическата конюнктура у нас и това по какъв начин тя би се отразила на стопанската система на страната, той разяснява: " Част от характерностите на демокрацията е, че може да има интервали с политическа неустойчивост, въпреки това, като процесите и фундаментът на стопанската система са солидни, не би трябвало това да въздейства на стопанската система ".

" За да реализираме задачите на митинга би трябвало да имаме солидно подредена база с ясна концепция по какъв начин ще се развиваме. Дали ще подобряваме обучение, медицински услуги, общо богатство, равнище на възнаграждение и така нататък – всяко едно, единствено за себе си, в случай че разглеждате стопанската система като една торта, от която всеки се пробва да отхапе огромно парче, до средата не се стига. Трябва да създадем тъй че тортата да пораства ", сподели още Хампарцумян по отношение на митингите и настояванията за

Банкерът съобщи, че неприятните заеми са намалели доста: " Една огромна част от неприятните заеми, които бяха основани по натурален метод в системата по време на предходната рецесия, към този момент са значително изчистени. Много е евентуално към края на тази година да имаме едноцифрени неприятни заеми в системата. Вървим в една рационална посока. Средното равнище за неприятните заеми в Европа е към 3,5%-4%. "

Българските банки са подготвени за присъединение към Банковия съюз, сподели още той: " Процесът на присъединение е по-голям от самия факт на присъединението.  Ние имаме много добра история към този момент 22 години, през които съблюдаваме курса на лв. към еврото без напрежение ".

Според Левон Хампарцумян не може да се приказва за балон при бранша " Недвижими парцели ": " Далече сме от балон. Разбира се, в няколкото огромни града на България има нараснало търсене, цените порастват, не доста бурно, само че това е естествено след 10 години подтиснато ползване ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР