Лидл България дари модерна техника за онлайн обучение и видео

...
Лидл България дари модерна техника за онлайн обучение и видео
Коментари Харесай

Лидл България дари техника за онлайн обучение на УНСС

Лидл България подари съвременна техника за онлайн образование и видео стрийминг на Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Тя ще бъде употребена за интерактивно онлайн образование на студентите и ще способства за възстановяване качеството на образователния развой и насърчаване на актуалните интерактивни просветителни практики.

Дарението е поредна стъпка от сполучливото съдействие сред компанията и университета. Занапред то дава обещание да е още по-интензивно, откакто бе подписан Меморандум за съдействие сред двете страни в лицето на проф. доктор Димитър Димитров, ректор на университета, и Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

„ Искам да изкажа благодарността си към Лидл България за благородния жест. Дарената от Вас техника е доста значима за нас, тъй като УНСС участва интензивно в обществените мрежи, организираме доста конференции и събития онлайн, а през тази образователна година направихме и първата си напълно онлайн кандидатстудентска акция “, акцентира проф. Димитров и добави, че предоставените три камери и смесителен пулт на процедура съставляват преносима телевизионна станция от най-модерен клас. Това ще разреши запис и лъчение на HD картина по време на лекции и събития в обществените мрежи и ще обогати опциите за онлайн образование, стрийминг и подкаст.

„ В Лидл България стабилно поддържаме образованието, тъй като имаме вяра, че това е методът да задържим младежите в страната и да подобрим изцяло средата за живот у нас. Ролята на бизнеса като сътрудник на просветителните институции е основна, защото освен може да даде кариерна вероятност на младежите, само че и да им обезпечи трансфер на на практика ноу-хау и познания. Това е задачата и на партньорството на Лидл България с УНСС. Ние имаме необятен набор от благоприятни условия да обединим силата на опита и експертизата си, с цел да дадем спомагателна стойност за образованието на студентите “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Обхватът на Меморандума за съдействие включва още обезпечаване на по-добри благоприятни условия за кариерно развиване и реализация на студентите от УНСС посредством визити на място, срещи с експерти, организация на образователни и преддипломни стажове и практики, трудови тържища, образования и състезания, както и образуване на обществени лекции и други начинания, които да подкрепят тяхното образование и професионално развиване. 

Лидл България и УНСС ще си сътрудничат и посредством образуване на полемики, консултиране на образователното наличие по образователни проекти и стратегии, реализиране на изследвания и научни проучвания и други начинания, благодарение на които да се способства за качественото образование на студенти и докторанти в УНСС.

От стъпването си на пазара у нас, към този момент 11 години, Лидл България поддържа развиването на младите фрагменти. Веригата организира разнообразни стратегии, с които дава опция на студенти и млади експерти да натрупат скъп опит и да продължат кариерното си развиване в компанията. Пример за това са нейната trainee стратегия, която приготвя експерти за управителни позиции, както и стажантската й стратегия. За нейното миналогодишно издание аплайваха близо 120 български студенти от страната и чужбина. 

През 2021 година Лидл България затвърди позицията си на един от най-желаните работодатели в сектора измежду студентите. В изследването на Manpower, извършено измежду 350 български студенти, компанията бе посочена като най-желания шеф в ритейл бранша и в ТОП 5 на най-предпочитаните в страната. Проучването Graduate Survey 2021 за най-желан шеф още веднъж удостовери положителното показване на веригата – над 4 000 студенти класираха Лидл България на 12-о място в страната, в категорията за компании с над 250 индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР