Лидерката е завела дела „за невярна и клеветническа информация и

...
Лидерката е завела дела „за невярна и клеветническа информация и
Коментари Харесай

Подписка брани журналисти и общественици, дадени под съд от Корнелия Нинова - slava.bg

Лидерката е завела каузи „ за погрешна и клеветническа информация и за обидни коментари” във Facebook и из медиите против варненската социалистка Албена Шавел, основния редактор на pogled-info Румен Петков, журналистката Калина Андролова и политоложката Татята Буруджиева. Сметките и на четиримата са запорирани, а общата сума на желаните от Нинова компенсации е над 200 000 лева Като „ нападение против свободата на словото” и „ филантропична репресия” дефинира тези дейности отворена подписка.

Предлагаме текста на подписката, чиято създател е известната журналистка Велислава Дърева:

КОЛКО СТРУВА СПОКОЙНИЯТ СЪН НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА?

На 15 октомври т.г. следва да бъде даден ход на гражданско дело № 15855/2020 година на Варненския областен съд, Гражданско поделение, ХLІІ състав. Корнелия Нинова съди Албена Шавел. За „ погрешна и клеветническа информация и обидни коментари” във Facebook. Като „ обезщетение за претърпените неимуществени вреди”, Нинова предявява иск в размер на 50 000 лева Сметките на Албена Шавел са запорирани.

Защо Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия, съди Албена Шавел – ръководител на ОПО на Българска социалистическа партия в регион „ Одесос”-Варна?

Защото Албена е един от най-ярките и непримирими критици на едноличната политика на Нинова, която узурпира Българска социалистическа партия, докара Българска социалистическа партия до цялостен разпад, подмени Българска социалистическа партия като хрумвания, идеология, правила и същина, унищожи демократичното начало и груповото управление в Българска социалистическа партия, наложи сталинистки авторитаризъм и диктат, обкръжи се с безличия, разгласи всяко противоречие за закононарушение, всяка рецензия за изменничество, всеки инакомислещ за зложелател с партиен билет. И за 5 години „ постигна” 5 изборни неуспеха, а Българска социалистическа партия загуби над 650 000 гласа…

Нинова съди Албена Шавел за нейното свободомислие, за нейната почтеност, честност, героизъм и смелост. За нейната откровеност и безкористност. За нейната честност към социалистическия блян. Защото Албена не мълчи, не поддаква и не приветства пагубната политика на Нинова.

Нинова съди Албена поради свободата на словото!

Конституцията прогласява: „ Всеки има право да показва мнение и да го популяризира посредством слово – документално или устно, посредством тон, изображение или по различен начин” (чл.32, ал.1)

Уставът на Българска социалистическа партия постановява: присъединяване на членовете на Българска социалистическа партия в изработването, провеждането, отбраната и оценката на политиката на БСП; демократично присъединяване при взимане на решенията; допустимо най-широко присъединяване на членовете и симпатизантите; равнопоставеност при достъпа до всички процедури, в това число при издигане на кандидатури за управителни длъжности в партията, както и във връзка с информираността и знанието; неприкритост и гласност в активността и отговорност за решенията и действията; независимост при изложение на мненията и многовариантност при разискване и решение на проблемите; тъждество в правата и отговорностите на социалистите (чл. 5).

Албена Шавел е следващият „ враг”. Нинова заведе идентични правосъдни каузи против Румен Петков (главен редактор на pogled.info, член на Българска социалистическа партия, пратеник на 50-я конгрес), Калина Андролова (журналист, анализатор), Татяна Буруджиева (политолог, някогашен народен представител от БСП).

И четирите искови молби са като извадени отдолу под индиго:

„ След всяка публикация у мен се натрупва напрежение, паника, яд и отвращение, провокирани от публикуваните погрешни обстоятелства и обидни квалификации във връзка на моята персона и моята работа като ръководител на БСП…Процесните публикации провокираха стрес и терзания да не би хората да им повярват. Не мога да дремя умерено... Поради безсънието, денем се усещам отпаднала и ми е мъчно да се съсредоточа върху работа си.... Загубих и централизация.... Постоянно съм в неприятно въодушевление, затворих се с в себе си, нямам предпочитание да се срещам с другари и познати, тъй като се усещам потисната.... Една част от сътрудниците ми в Българска социалистическа партия се отдръпнаха от мен... заобикалят да поддържат връзка с мен, не ме канят на извънпартийни събирания... Станах нервна, избухлива и обезпокоена... като водач на социалистите съм длъжна да ги обединявам и сплотявам, да бъда образец за подражателство и да вардя и развъртвам доверието, което са ми дали…Преди публикуването на компрометиращите ме публикации се употребих с положително име и престиж в обществото, които съм градила с доста старания през целия си живот...” И.т.н., и прочее…

И към четиримата Нинова предявява колосални за всеки елементарен български жител финансови компенсации. Общата сума надвишава 200 000 лева! Двеста хиляди! Толкова коства спокойния сън на Корнелия Нинова.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР