Лидерите в аутсорсинга преосмислят операциите и бизнес моделите сиАвтоматизацията на

...
Лидерите в аутсорсинга преосмислят операциите и бизнес моделите сиАвтоматизацията на
Коментари Харесай

Базовата техническа поддръжка върви към пълна автоматизация

Лидерите в аутсорсинга премислят интервенциите и бизнес моделите си

Автоматизацията на базовата техническа поддръжка обрисува нуждата от преквалифициране на експертите

Аутсорсинг промишлеността се трансформира под въздействие на автоматизацията и изкуствения разсъдък. Вече е осезаема наклонността за обединение на огромните компании в бранша, които оферират базово равнище на ИТ консултиране и техническа поддръжка. Лидерите в тази област премислят интервенциите и бизнес моделите си, а единствено най-гъвкавите и адаптивни ще имат триумф в бъдеще, разясниха от Тек Експъртс.

Налице е наклонност за възходящ брой на онлайн услуги за поддръжка, в които чат дейностите се ръководят от роботи/ботове. Според последните прогнози на McKinsey Global Institute (MGI), в случай че продължи интензивното нахлуване на автоматизацията, към 15% от чиновниците в света ще останат без работа до 2030 година Също по този начин, има още 8-9% чиновници, които ще бъдат наети, чиито позиции сега още не съществуват. С оглед на това, се обрисува нуждата от преквалифициране на експертите.

Един от най-често срещаните образци за възходяща автоматизация на изнесените услуги са чатботовете, които се оправят чудесно с онлайн консултирането по всички нормални тематики и въпроси и клиентите насреща мъчно откриват разликата от това да беседват с действителен механически съветник.

Ако желаят да останат конкурентоспособни в аутсорсинг бранша и да се развиват сполучливо като снабдители на по-комплексни услуги по техническа поддръжка, фирмите в сферата не просто би трябвало неотложно да съсредоточат напъните си върху възстановяване на експертните профилирани знания и умения на чиновниците си, само че и да създадат още доста спомагателни стъпки с мисъл за клиента.
още по тематиката
Целта им би следвало да бъде да основават клиентски-ориентирано мислене в своите механически консултанти, както и да развиват способността им да градят трайни и устойчиви бизнес взаимоотношения. Фокусът на техническата поддръжка към този момент е преместен върху качеството и цялостното прекарване, по тази причина способността на специалистите да реагират оптимално бързо, тъкмо и съответно, с персонално отношение и схващане за обстановката към този момент има решаващо значение.

Какво значи всичко това за експертите, които възнамеряват кариера в аутсорсинг бранша? На първо място, способността им да учат бързо е от изключителна значимост, показаха от Тек Експърт.

За разлика от отминалите времена, когато софтуерните артикули бяха съхранявани локално в средата на компанията, а ИТ компаниите, които ги създават, пускаха актуализирана версия един път на няколко месеца, в днешната облачна среда нещата са напълно разнообразни. Софтуерните артикули се обновяват съвсем всекидневно, тъй че техническите експерти би трябвало да са наясно с всички новости. С оглед на това, експертните знания в региона на отворените технологии също стартират да имат все по-голяма тежест.

Ценни са също и тези фрагменти, които желаят да се усъвършенстват в дълготраен проект, които биха положили в допълнение изпитание, които са ангажирани и биха се постарали повече, тъй като това основава нужните условия за даване на отлични услуги.

Също по този начин, специалистите в аутсорсинг промишлеността би трябвало да се уверят, че покриват най-високите стандарти на компанията за техническа поддръжка и да осъзнаят ролята си в основаването на положително усещане у съветвания. Специалистите по техническа поддръжка би трябвало да работят върху способността си да демонстрират емпатия, схващане и самообладание.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР