Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят за

...
Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят за
Коментари Харесай

Столтенберг: Отношенията НАТО - Русия са в най-ниската си точка

Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят за промени в стратегическата идея на Алианса на срещата на върха в понеделник, съобщи генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг. Той добави, че последните от тях са направени през 2010-а година в Лисабон, а от този момент светът много се е трансформирал.
Заплахите за нашата сигурност и защита също се трансформираха, сподели още Столтенберг. Той посочи, че в актуалната идея Китай не е упоменат въобще, а за климатичните промени се приказва напълно незадълбочено.
" Отношенията ни с Русия тогава бяха на напълно друго равнище спрямо днешните ", акцентира генералният секретар и добави, че в този момент те са в най-ниската точка от времето на Студената война. 
Столтенберг изрази вяра, че водачите ще му възложат да провежда работата в тази тенденция, тъй че да се реализира съглашение на идната среща на върха следващата година. За връзките с Русия той акцентира: " Ние сме подготвени да продължим смисления разговор с Русия. Но за тази цел за нас е значимо да използваме каналите и платформите, за които сме се договорили. Затова поехме самодейността и свикахме идващия съвет НАТО - Русия. Досега Русия не е дала позитивен отговор ". Лидерите ще договорят и основаването на иновационен фонд на НАТО, който да поддържа начинаещи дребни предприятия  в региона на защитата и сигурността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР