Лидерите на страните-членки на ЕС решиха да удължат с 6

...
Лидерите на страните-членки на ЕС решиха да удължат с 6
Коментари Харесай

Решено: Още 6 месеца санкции на ЕС срещу Русия

" Лидерите на страните-членки на Европейски Съюз взеха решение да удължат с 6 месеца икономическите наказания против Русия ". Това заяви измежду Срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

" Договорихме се. Европейски Съюз ще удължи икономическите наказания против Русия, поради непълното осъществяване от нейна страна на Минското съглашение ", написа Туск в " Туитър ", представен от бТВ.

" Официалното решение за удължение на икономическите ограничаващи ограничения на Европейски Съюз против Русия може да бъде взето в границите на няколко дни след срещата на високо ниво на държавните ръководители на Европейски Съюз, която завършва на 23 юни ", се споделя в оповестени по-рано известия за медиите.

Санкциите са в действие към този момент повече от три години. Те са ориентирани против съответни компании и персони, свързвани със събитията в Украйна.

Руските контрасанкции обаче са против целия импорт на избрани европейски артикули и от тях страдат цели страни, включително и България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР