Лидерите на Продължаваме промяната - Демократична България - Кирил Петков,

...
Лидерите на Продължаваме промяната - Демократична България - Кирил Петков,
Коментари Харесай

Лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" не са против Пеевски в конституционната комисия

Лидерите на " Продължаваме промяната - Демократична България " - Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев са измежду осемте депутати от обединението, които не гласоподаваха с " срещу ", а с " въздържал се " при избирането на Делян Пеевски от Движение за права и свободи за член на конституционната комисия. Тя се чака да разисква и изготви план на промени за промяна на Висшия правосъден съвет (ВСС) и прокуратурата.

Това се схваща от информация на Народното събрание, публикувана до публицисти, за гласуванията в хода на пленарния ден. Освен четиримата партийни водачи от " Продължаваме промяната - Демократична България ", останали в Народното събрание, с " въздържал се " гласоподаваха още депутатите Стою Стоев (председател на комисията по правни въпроси), Васил Стефанов, Калоян Икономов и Христо Даскалов.

Гласуването с " въздържал се " не значи поддръжка, тъй като, с цел да е признато обещано решение, гласовете " за " би трябвало да са повече от тези " срещу " и " въздържал се ". В същото време обаче гласуването не с " срещу " таман от водачите (но не само) е символно.

 ГЕРБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " с косвена поддръжка от " Възраждане " пратиха Пеевски в конституционната комисия

Депутатът, предприемач и глобен по световния закон " Магнитски " за корупция Делян Пеевски ще взе участие в комисията, която ще преработва конституцията в част правораздаване, и поради неучастието на " Възраждане " в гласуването. Ако 37-те депутати на Костадин Костадинов бяха избрали " срещу " или " въздържал се ", гласовете (заедно с тези на " Продължаваме промяната - Демократична България " и БСП) щяха да са повече от тези в поддръжка на Пеевски (от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " ИТН " ).

По-рано в сряда (7 юни) Петков и Пеевски разговаряха при закрити порти, а след срещата депутатът от Движение за права и свободи разгласи, че. В деня на формалното оповестяване на кабинета " Денков - Габриел " ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи, за които споделят, че са били единствено за поддръжка за промени в конституцията. Отново символно при гласуването на новото държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР