Лидерите на опозиционната коалиция Национален блок Велимир Илич, Момир Стоянович

...
Лидерите на опозиционната коалиция Национален блок Велимир Илич, Момир Стоянович
Коментари Харесай

Опозиция в Сърбия скочи срещу идеята за мини Шенген

Лидерите на опозиционната коалиция " Национален блок " Велимир Илич, Момир Стоянович и Мирослав Парович приканиха за общ фронт против концепцията за по този начин наречения " мини Шенген ", съобщи БГНЕС.
" Властите в Сърбия се приготвят за среща на върха в Белград в края на януари, с цел да завършват основаването на по този начин наречената " мини-шенгенска зона “, което на процедура значи на практика образуване на един тип свободен конфедеративен съюз сред Албания, Северна Македония и Сърбия. Без обществен спор, без решение на Народното събрание и без почтен референдум, режимът на Александър Вучич се готви да ограничи държавността и суверенитета на Сърбия и частично да я трансформира в съюз. Особено рисков е плануваният " мини Шенген " за обитаемоте с албанци Западни Балкани, които имат очевидни и нескривани териториални желания към Сърбия, а освен към територията на Косово ", се споделя в изказването на опозиционния " Национален блок ".
" Първо би трябвало да отделим тази тематика от предизборната акция, която режимът организира всекидневно и посредством която се пробва да потуши всички гласове, противопоставящи се на съюза с Албания и Северна Македония. По всевъзможен метод би трябвало да се борим по въпроса за " мини Шенген ", с цел да стане ясно на жителите, че участието на Сърбия в този съюз да може да се реши единствено посредством обективен референдум ", се споделя още в мнението на блока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР