Лидерите на Групата от седемте най-развити икономики ще се ангажират

...
Лидерите на Групата от седемте най-развити икономики ще се ангажират
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 се ангажират да окажат неограничена във времето подкрепа за отбраната на Украйна

Лидерите на Групата от седемте най-развити стопански системи ще се ангажират да дават неограничена във времето поддръжка на Украйна за нейната защита против съветската инвазия, съгласно текста на проектоизявление от срещата им на върха в Германия, представено от организация Блумбърг.

" Ще продължим да предоставяме финансова, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка и ще бъдем с Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", се споделя в текста на проектодекларацията, касаеща поддръжката за Украйна.

" Правейки това, ние се ангажираме да демонстрираме световна отговорност и взаимност, като работим за справяне с интернационалните последствия от съветската експанзия, изключително върху най-уязвимите ".

Текстът, забелязан от Блумбърг, е план на декларация и е една от най-малко четирите, които водачите на Г-7 възнамеряват да разгласяват дружно с обичайното си официално съобщение след края на тридневната среща.

Срещата стартира с двустранен диалог сред Джо Байдън и Олаф Шолц. Още първите думи на водачите бяха за единение и задружни дейности.

" Трябва да създадем по този начин, че да бъдем единни. Ще работим против икономическите компликации. Можем да минем през това и да излезем по-силни от него ", уточни Байдън.

" Добро обръщение. Успяхме да останем задружни. Нещо, което Путин явно не очакваше ", показа Шолц.

За немският канцлер това е първа среща на Г-7 и съгласно медиите в Съединените щати, президента Байдън желае особено да подчертае, че Шолц играе значима роля във взимането на решенията и общата тактика на съдружниците.

Както водачите на 7-те, по този начин и ръководителите на останалите 6 гостуващи страни, показаха един проблем, който визира всички, даже да са надалеч от бойните дейности в Украйна. Забавянето на икономическия напредък, пълзящата инфлация, проблемите с доставките на редица артикули и растящата цена на живота в международен мащаб.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР