Лидерите на Европейския съюз отхвърлиха исканията на Обединеното кралство за

...
Лидерите на Европейския съюз отхвърлиха исканията на Обединеното кралство за
Коментари Харесай

Брюксел предупреди Лондон, че сделката за Северна Ирландия няма алтернатива

Лидерите на Европейския съюз отхвърлиха настояванията на Обединеното кралство за смяна на изискванията по съглашението за Брекзит. Това основава условия за условия за по-нататъшно напрежение по отношение на специфичния статут на Северна Ирландия, написа Блумбърг.

„ Няма опция на цялостното и вярно използване на протокола за Северна Ирландия “, разяснява пред кореспонденти ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в понеделник. „ Ако през днешния ден има проблеми, то не би трябвало да забравяме, че те не произтичат от протокола, а от Брекзит “.

Условията за излизането на Англия от Европейския съюз на процедура слагат Северна Ирландия в обстановка, в която тя продължава да е закрепена към единния пазар на блока. Макар че задачата на договорката е да резервира единна икономическа зона на остров Ирландия и да предотврати фрагментация, която да заплаши Споразумението от Разпети петък, въдворило мира в Северна Ирландия, тя сътвори нови търговски бариери сред района и Белфаст и останалата част на Обединеното кралство.

Лондон се оплака, че Европейски Съюз ползва прецизни инспекции на артикули, които се транспортират от Англия към Северна Ирландия, като по този метод се усилват рисковете за веригите за доставка. През април в Северна Ирландия имаше ескалация на напрежението, поредена от недоволството на т.нар юнионисти (които желаят Северна Ирландия да остане част от Обединеното кралство) от договорката за Брекзит. Тя докара до едни от най-тежките прояви на принуждение в района от години.

Европейски Съюз обаче отхвърля да отстъпи от съглашението, като показва, че в случай че няма инспекции сред Англия и Северна Ирландия, в единния пазар ще могат да влизат артикули, които не дават отговор на стандартите на блока.

„ Отношенията с Обединеното кралство би трябвало да останат взаимно преференциални и при никакви условия не могат да подкопават целостта на единния пазар, Митническия съюз или автономията на Европейски Съюз за взимане на решения “, обявиха водачите в взаимно изказване в понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР