Лидерите на ЕС ще подновят икономическите санкции срещу Русия, когато

...
Лидерите на ЕС ще подновят икономическите санкции срещу Русия, когато
Коментари Харесай

ЕС ще удължи санкциите срещу Русия

Лидерите на Европейски Съюз ще възобновят икономическите наказания против Русия, когато се срещнат за среща на върха тази седмица, съобщи немският външен министър Хайко Маас.
Той съобщи, че не вижда причина за облекчение на ограниченията, наложени на Москва поради нейната роля в спора в източна Украйна. Санкциите са ориентирани към цели браншове на съветската стопанска система, в това число нейните скъпи петролни и газови браншове, предаве AFP, представена от БГНЕС.
Европейските ограничения бяха подхванати за първи път, откакто полет MH17 на малайзийските авиолинии беше свален над източна Украйна през 2014 година, при което починаха 298 души. Оттогава водачите на Европейски Съюз ги възобновяват на всеки шест месеца.
Франция е хазаин на многоочаквана четиристранна среща на върха с Русия, Украйна и Германия през днешния ден с вярата да се реализира прогрес за мира в Украйна.
Френският президент Еманюел Макрон упорства за топене на връзките сред Европа и Русия, само че Маас съобщи, че е рано за облекчение на глобите.
" Ще продължим това, което сме считали за вярно до момента - да разтеглим глобите, тъй като аргументите, довели до глобите, не престават да съществуват ", съобщи Маас на среща на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел.
" В момента за мен няма причина да трансформира нещо в санкционната политика на Европейския съюз по отношение на Русия. "
Срещата в Париж на Макрон, съветския водач Владимир Путин, немския канцлер Ангела Меркел и украинския президент Владимир Зеленски е първата среща на върха на така наречен „ Нормандски формат “ от три години.
Той се стреми да приложи съглашения, подписани в Минск през 2015 година, които приканват за евакуиране на тежкото въоръжение, възобновяване на контрола на Киев, по-широка автономност за Донецк и Луганск и осъществяване на локални избори.
Хиляди бяха убити, откакто проруските милиции в Източна Украйна започнаха битка за самостоятелност през 2014 година, като започнаха спор, задълбочил отчуждението на Русия и Запада.
За да бъдат отстранени или облекчени глобите, Европейски Съюз упорства споразуменията от Минск да бъдат приложени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР