Лидерите на държавите-членки на ЕС не постигнаха споразумение относно миграцията

...
Лидерите на държавите-членки на ЕС не постигнаха споразумение относно миграцията
Коментари Харесай

Единодушие в Залцбург: Да се намали притока на имигранти към Европа

Лидерите на държавите-членки на Европейски Съюз не реализираха съглашение по отношение на миграцията на неофициалната среща на върха в Залцбург . Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на конференция за резултатите от срещата на високо ниво на Европейски Съюз.
 

" В договарянията по миграцията ние не постигнахме съглашение по всички въпроси, само че сме в единодушие във връзка с главната ни цел - да се понижи притока на имигранти към Европа ", сподели той. " Ние се съгласихме да засилим напъните си в областите, по които се договорихме и които към този момент реализираха резултати: подсилване на външните ни граници и съдействие с трети страни ", акцентира Туск.
 
 БГНЕС

Той прикани за засилено съдействие с Египет и даде обещание да направи миграцията съществена тематика на срещата на върха на Европейски Съюз и Арабската лига през февруари 2019 година в Египет, заяви ТАСС.
 

Новата миграционна рецесия в Европейски Съюз е обвързвана с бързото струпване на бежанци и стопански мигранти на територията на страните от общността, най-вече в Италия, Испания и Гърция.-->
 
Европейските механизми за разселване на мигранти в други страни на Европейски Съюз и тяхното връщане в родината не престават да работят извънредно неефективно, а новата самодейност на Европейската комисия за определяне на лагери за имигранти в прилежащите страни-членки на Европейски Съюз към момента не е срещнала никаква поддръжка.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР