Лидерите на 27-те държави от Европейския съюз одобриха използването на

...
Лидерите на 27-те държави от Европейския съюз одобриха използването на
Коментари Харесай

Евросъюзът одобри взаимното признаване от страните на антигенни и PCR тестове

Лидерите на 27-те страни от Европейския съюз утвърдиха потреблението на антигенни бързи проби, както и взаимното признание в цялата общественост на резултатите от PCR тестванията за. Това се споделя в изказването на срещата на върха на Европейски Съюз, която се организира онлайн довечера.
" Днес държавите-членки единомислещо се съгласиха с рекомендацията на Съвета за определяне на обща рамка за потреблението на бързи антигенни проби и взаимното признание на резултатите от тестванията за COVID-19 в целия Европейски Съюз “, се споделя в него.
 Тестват гратис за ковид учителите в Гърция Тестват гратис за ковид учителите в Гърция
Учителите в Гърция ще бъдат тествани гратис за ковид въз основа на случаен асортимент посредством новата онлайн платформа, основана о...
Документът акцентира, че решението " ще помогне за намаляване на разпространяването на вируса и ще способства за гладкото действие на вътрешния пазар “. " Взаимното признание на резултатите от теста за SARS-CoV-2 от сертифицирани здравни органи е от значително значение за улеснение на трансграничното придвижване, следене и лекуване на инфектираните при трансгранични контакти “, се споделя в него.
Следователно всички страни от Европейски Съюз би трябвало да одобряват резултатите от бързите антигенни проби и PCR тестванията. В допълнение, рекомендацията на Съвета включва „ шерване на типов набор от данни посредством цифрова платформа, създаване на общ лист с бързи проби за COVID-19 за антигени, установяване на цели на обстановки за потребление на такива проби и доста други ", се споделя в изказването, представено от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР