Лидери на водещите политически партии на Обединеното кралство се сблъскаха

...
Лидери на водещите политически партии на Обединеното кралство се сблъскаха
Коментари Харесай

Брекзит - основна тема в последния предизборен дебат във Великобритания

Лидери на водещите политически партии на Обединеното кралство се сблъскаха по отношение на Брекзит, опазването на здравето и терористичното законодателство в последния ефирен спор преди предварителните парламентарни избори, планувани за 12 декември, съобщи BBC.



Ричард Бургън от лейбъристите отхвърли да каже по време на дебата по какъв начин ще гласоподава на референдума за Европейски Съюз, който неговата партия дава обещание да организира, в случай че завоюва властта.

Той отбрани решението на водача Джеръми Корбин да остане безпристрастен при положение на втори референдум, като съобщи, че той е " решен да сплоти страната и да излекува раздялите, а не се пробва да ги употребява за гласоподаване ".

Консерваторът и основен секретар по финансите Риши Сунак беше заставен да изключи Брекзит без съглашение, в случай че консерваторите завоюват, само че не даде пряк отговор.

Лидерът на Либералдемократите Джо Суинсън съобщи, че е неутрална о тематиката, че Корбин е " наблюдаващ, а не водач ", само че Бургън съобщи, че политиката на партията ѝ за анулация на Brexit е " не доста демократична, не доста демократична ".

Лидерът на шотландските националисти Никола Стърджън, която също желае да се организира още един референдум, добави, че е " извънредно ", че консерваторите желаят " Брекзит непременно ", а лейбъристите " даже не могат да решат на коя страна са ".



Тя настоя Сунак да изключи безуспешен Brexit в края на идната година, в случай че консерваторите не съумеят да договорят комерсиална договорка с Европейски Съюз.

Обединеното кралство ще продължи да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз при изискванията на съглашението за Европейски Съюз на Борис Джонсън до 31 декември 2020 година. До този миг той дава обещание, че с Брюксел ще бъдат контрактувани непрекъснати търговски връзки.

Съпредседателят на Зелената партия Сиан Бери съобщи, че най-хубавият метод за привършване на процеса по напускането на Съюза е " повече народна власт " посредством " национален избор ".

Лидерът на Plaid Cymru Адам Прайс и Суинсън обявиха, че Брекзит би трябвало да бъде анулиран напълно. Прайс сподели, че икономическият резултат от напускането на Европейски Съюз ще раздели богатите от бедните и " няма да бъде отговорът на нашите проблеми ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР