Лидерът в управлението на земеделски активи Агрион“ организира за трета

...
Лидерът в управлението на земеделски активи Агрион“ организира за трета
Коментари Харесай

РЕКЛАМА Агрион отдава атрактивни земи чрез търгове

Лидерът в ръководството на аграрни активи „ Агрион “ провежда за трета поредна година търгове с скрито наддаване за отдаване на земите от портфолиото си чартърен и аренда. Компанията съумя да разчупи наложилата се процедура измежду огромните притежатели на земя непосредствено да се договарят с арендаторите и сами да дефинират рентните равнища.

Дружеството е създало процедура, която подсигурява, че всички заинтересувани аграрни производители ще имат равно начало и никой няма да се употребява с предимство, без значение какъв брой земя възнамерява да наеме, споделиха от компанията. За наемател на земите на „ Агрион “ ще бъде определен този, който е предложил най-атрактивни условия. Гарантирани са равни и транспарантни условия за всички участници на пазара. Така на процедура конкуренцията сред фермерите и желанието им да наемат положителни имоти ще дефинират рентните равнища, вместо сдружението еднолично да ги постанова при директно договаряне, каквато е всеобщата процедура в бранша.

Този принцип дава опция на земеделците сами да дефинират цената, на която ще вземат мечтаната от тях земя чартърен или аренда. Заявките за присъединяване в търговете се одобряват от 23 април 2018 година във всички офиси на компанията в цялата страна. Пълна информация за изискванията може да се откри на адрес: http://agrion.bg/bg/services/rental.

 „ Искаме да дадем късмет и на по-дребните и междинни производители да бъдат задоволително конкурентни на пазара и да могат да наемат мечтаната земя “, споделиха от „ Агрион “. Според специалистите в сектора търговете разрешават развиването на дребните ферми, които имат късмет да преодолеят капсулирането сред арендаторите в някои райони. Очакванията са, че посредством аукционите начинаещи фермери и по-малки арендатори да съумеят да разместят позициите на огромните играчи в част от най-привлекателните землища.

„ Провеждането на аукционите разрешава на всеки, който желае да се занимава със земеделие, да се включи, даже и да не има опит в земеделието, споделиха от „ Агрион “. Според тях търговете са изключителна опция за млади фермери и за хора отвън агросектора, които нямат финансова опция или предпочитание да купуват лична земя, да съумеят да наемат плодородни и качествени имоти.

Практиката до момента демонстрира, че броят на запитванията от по-малки стопанства, които желаят да влязат в нови землища, се усилва годишно.  

Според анализатори на пазара последните години агросекторът притегля от ден на ден хора, които до този миг не са се занимавали със земеделие. Причината за това са сериозните дотации, които се дават на земеделските стопани. Фермерите могат да се възползват от директните заплащания за повърхност, от така наречен зелени заплащания за агроекология, както и от съществено финансиране по линия на европейските фондове. За тази година  плануваните средства за директни заплащания за повърхност и по другите стратегии са в размер на 2.91 милиарда лева, като парите са с над 400 млн. лева повече спрямо 2017 година По мярката „ Стартова помощ за млади аграрни стопани “ на Програмата за развиване на селските региони да вземем за пример се отпускат до 25 хиляди евро на претендентите, а по размер „ Стартова помощ за развиването на дребни стопанства “ - до 15 хиляди евро.

Всички заинтересувани от финансиране и наемане на земеделска земя могат да получат безвъзмездни съвещания и препоръки във всеки един от офисите на „ Агрион “, споделиха от сдружението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР