Лидерът в световната ранглиста за сезона Айзак Маквала се отказа

...
Лидерът в световната ранглиста за сезона Айзак Маквала се отказа
Коментари Харесай

Лидерът в световната ранглиста не стартира на 200 метра

Лидерът в международната класация за сезона Айзак Маквала се отхвърли от бягането на 200 метра на международното състезание по лека атлетика. Състезателят от Ботсвана трябваше да започва в петата от седемте серии, само че изненадващо не се появи на пистата в Лондон.

По всяка възможност Маквала е решил да концентрира напъните си напълно върху бягането на 400 метра и щафетата на 4х400 метра. Във вторник вечерта е финалът в самостоятелната конкуренция на една обиколка. Очакванията са 30-годишният ботсванец и международният рекордьор в дисциплината Уейд ван Нийкерк да си оспорват златния орден.

Маквала оглавяваше международната класация на 200 метра с 19.77 секунди, следван от Ван Нийкерк с 19.94 секунди и Крисчън Колман с 19.85 секунди.

 Джерийм Ричардс беше най-бърз в сериите
© Reuters

Джерийм Ричардс беше най-бърз в сериите

Джерийм Ричардс от Тринидад и Тобаго беше най-бърз в сериите с 20.05 секунди, които му донесоха първото място във втората серия. Канадецът Арън Браун и британецът Нетанийл Мичел-Блейк, които бяха в последната серия, преодоляха дистанцията за 20.08 секунди.

Ван Нийкерк мина умерено през квалификациите, като завоюва с лекост третата серия с 10.16 секунди. Същото време реализира и Рамил Гулиев от Турция. Олимпийският вицешампион на 200 метра от Лондон 2012 Йохан Блейк беше най-бърз в първата серия с 20.39 секунди.

Единствената изненада в сериите беше отпадането на бронзовия медалист в дисциплината от 2012 година и международен вицешампион за 2013 година Уорън Уиър. Ямайският спринтьор остана четвърти в петата серия с 20.60 секунди.

 Фаворитът Ван Нийкерк мина с лекост през сериите
© Reuters

Фаворитът Ван Нийкерк мина с лекост през сериите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР