Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович започна защитата на титлата

...
Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович започна защитата на титлата
Коментари Харесай

Ноле и Федерер с леки победи в първите битки след Уимбълдън

Лидерът в международната класация Новак Джокович стартира отбраната на купата си от шампионата в Синсинати с победа със 7:5, 6:1 против Сам Куери. 32-годишният сърбин се класира за третия кръг на конкуренцията и ще преследва 34-а купа в шампионати от сериите Мастърс.

Основният противник на Джокович в Синсинати ще бъде Роджър Федерер, откакто Рафаел Надал се отхвърли от присъединяване в шампионата заради изтощеност. Швейцарецът, който пропиля два мачбола и загуби финала на Уимбълдън против водача в международната класация за мъже Джокович, стартира конкуренцията на американска почва с 6:3, 6:4 против аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

Мачът на Федерер беше и преустановяван поради дъжд, само че в последна сметка Маестрото не срещна особени усложнения против южноамериканеца в първия си мач след злощастния за него край на обичания му шампионат от Големия шлем..

Колкото до Джокович, той позволи пробив против Куери още на старта, откакто направи цели три двойни неточности, само че усъвършенства играта си в течение на мача и стигна бързо до успеха.

"Доволен съм от завръщането ми на корта, тъй като измина доста време от финала на "Уимбълдън ". Този мач не беше изключително елементарен, а противникът беше добър. Радвам се, че бях подложен мигновено на тестване. Дано играя по-добре в идващия ми мач ", сподели Джокович.

Куери стартира с преднина от 3:1, само че сърбинът изравни срещата до шестия гейм. Джокович се възползва от няколко неточности на Куери при 6:5 и изпрати форхенд ретур за пробив и завършек на първия сет, а във втория проби за 3:1 и не загуби повече геймове.

Джокович, който е единственият тенисист с трофеи от всички девет шампионата от сериите Мастърс, затвори мача за 78 минути и се класира за идващия кръг, където ще срещне Пабло Буста. Испанецът победи Джон Иснър с 6:4, 6:7(1), 7:6(6).

Испанецът Роберто Баутиста Агут се класира за идващия кръг с победа със 7:6(6), 6:3 против поляка Хуберт Хуркач и ще играе против американеца Франсис Тиафо. Той надделя французина Гаел Монфис със 7:6(7), 6:3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР