Лидерът в Първа професионална футболна лига Лудогорец победи с 2:0

...
Лидерът в Първа професионална футболна лига Лудогорец победи с 2:0
Коментари Харесай

"Лудогорец" с предколедна победа над "Дунав"

Лидерът в Първа професионална футболна лига " Лудогорец " победи с 2:0 " Дунав " като посетител в среща от 20-ия кръг на шампионата, който е и финален за календарната година.

Якуб Швиерчок и Клаудиу Кешерю бяха точни за разградчани, които не престават да водят безапелационно в класирането - с 9 точки пред втория ЦСКА. " Червените " играят против " Ботев " Пловдив по-късно през днешния ден (16 декември).

Играта в първите минути на стадиона в Русе бе равностойна. Швиерчок опита да означи още в 4-ата минута, само че стреля неопределено. След него Коконов опита удар с глава, само че той излезе в навън.

Все отново резултатът бе открит в 16-ата минута. Моци откри с дълъг пас Вандерсон. Костадинов не съумя да го спре и топката попадна в Швиерчок. Полякът не се разписа от първия си опит, само че при добавката не сбърка за 1:0.

" Дунав " се опита да се върне в мача, само че " Лудогорец " сподели превъзходство. В края на първото полувреме Рафаел Форстър вкара, само че съдията анулира гола поради засада.

Снимка: Lap.bg

В 53-ата минута домакините желаеха дузпа поради удар с лакът от страна на Козмин Моци, само че реферът замълча.

В 81-ата минута голмайсторът на " орлите " Кешерю означи за 2:0 след центриране на Жоао Пауло.

Така " Лудогорец " добави 3 точки към актива си на водач, а " Дунав " остава на 12-о място в класирането.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР