Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова Стефан Янев и Румен

...
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова Стефан Янев и Румен
Коментари Харесай

Каракачанов призова Янев и Радев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие


Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов прикани Стефан Янев и Румен Радев да се придържат към одобрената държавна позиция и да не се подвеждат по операциите на Скопие! С тази позиция, изразена водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов отговори на визитата на Зоран Заев в България и извършената към този момент първа неофициална среща на делегацията с някогашния министър председател Борисов.

Не може да си плюеш на сурата и достолепието като загърбиш ей по този начин, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, единствено и единствено да направиш положително усещане на някои фактори на Запад. Политиката, която дружно отстоявахме до през вчерашния ден, и най-много националните ползи на България и паметта на всички тези, дали живота си за българщина в Македония, не са за обмен, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен, безапелационен е Каракачанов.

Той декларира също, че няколко гласа повече на каквито и да било избори не могат да бъдат цената на националния интерес .

Ние патриотите, и аз персонално, воювахме 4 години за една почтена българска позиция, с цел да не допуснем районен съд Македония към договаряния за участие в Европейски Съюз, до момента в който политиците там не признаят простичкият факт, че историята ни до 1944 година е обща, до момента в който не изчистят учебниците си по история от езика на омразата и лъжите, насаждащи ненавист към българите и България. Докато нашите сънародници към Вардара не получат своите законни човешки права. Това е една политика, която налагахме като българи и аз не се отхвърлям от нея, акцентира също по този начин Каракачанов.

В същото време през днешния ден в 15.00 ч. младежите на Вътрешна македонска революционна организация ще посрещнат Зоран Заев пред Президентството, с цел да го приветстват в общата ни Родина. С този жест те ще покажат, че ние сме един народ от двете страни на границата.

Пълният текст на позицията на Красимир Каракачанов:

Гледам, че през днешния ден преди формалните български управляващи Зоран Заев и дружинката му от Скопие бяха признати от Бойко Борисов. До тук добре. Но единствено до тук.

Няма по какъв начин да не ми направи усещане острият завой, който някогашният министър председател направи в изявлението си по време на диалозите. Да се пишел нов контракт? Трябвало разговор, с цел да не се ненавиждат двата " народа ", двете " народи "? Какви два народа, какви две народи? За какво доближаване и взаимни юношески мероприятия става въпрос?
 Визитата на Зоран Заев трасира пътя към намиране на компромис
Визитата на Зоран Заев трасира пътя към намиране на компромис

България би трябвало да има малко повече " стратегическо самообладание ", съгласно Николай Кръстев

Тук водещ е въпросът за какво народът от двете страни на границата се ненавижда? А отговорът на този въпрос е доста простоват и съм го обяснявал стотици пъти, в случай че не и хиляди пъти. Защото Коминтерновският план на Сталин и Георги Димитров, който сътвори Франкенщайна на Балканите, наименуван " македонска нация ", насади една изцяло нездравословна и рискова теза. Тезата на македонизма! Един македонизъм, който съществува единствено въз основата на основаване на ненавист към българите и България. Този македонизъм, в името на който след 1944 година бяха избити хиляди хора във Вардарска Македония, а десетки хиляди други бяха репресирани, единствено тъй като продължаваха да назовават себе си българи.

Именно от там идва казусът. Защото когато политиците в Скопие възпитават генерации наред в ненавист към българите, съзнателно подменят историята и тайно и посредством подставени представители и платени лобисти манипулират европейските водачи, няма по какъв начин да очакваш приятелско потупване по рамото от страна на България.

Тази ненавист против България съществува и до ден сегашен. Отказът на Скопие да промени каквото и да е в историческите си неистини е с цел да се резервира тази ненавист, върху която да продължат да градят своята страна и " еднаквост ". И тази ненавист, желая да подчертая, е едностранна - от страна на македонските политици. За нас Македония и братята ни, които живеят на тази земя, постоянно са били нещо доста скъпо, те са част от нас.

Не може да си плюеш на сурата и достолепието като загърбиш ей по този начин, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, единствено и единствено да направиш положително усещане на някои фактори на Запад. Политиката, която дружно отстоявахме до през вчерашния ден, и най-много националните ползи на България и паметта на всички тези, дали живота си за българщина в Македония, не са за обмен, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен.
 Борисов приготвя Зоран Заев, че ще го излъжат: Нищо няма да стане
Борисов приготвя Зоран Заев, че ще го излъжат: Нищо няма да стане

Борисов знае какво ще му кажат

Ние патриотите, и аз персонално, воювахме 4 години за една почтена българска позиция, с цел да не допуснем районен съд Македония към договаряния за участие в Европейски Съюз, до момента в който политиците там не признаят простичкият факт, че историята ни до 1944 година е обща, до момента в който не изчистят учебниците си по история от езика на омразата и лъжите, насаждащи ненавист към българите и България. Докато нашите сънародници към Вардара не получат своите законни човешки права. Това е една политика, която налагахме като българи и аз не се отхвърлям от нея.

България поддържа Северна Македония за НАТО, както и интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз. От стратегически интерес на България е Северна Македония, Албания и другите страни от района да бъдат част от НАТО и Европейски Съюз. Но какво направи Скопие в подмяна на нашата поддръжка - едно огромно нищо. Нещото, което продължава да прави е тормоз, репресии против хората с българско съзнание, заличаване на българските монументи, втълпяване на език на омразата посредством просветителната система и медиите, клюки и злепоставяне на България на сцената на интернационалната дипломация и така нататък

Затова позицията на България не би трябвало да бъде променяна. България има рамкова позиция, гласувана от предходното държавно управление през октомври 2019 година, която е доказана два дни по-късно с решение на 44-ото Народно събрание. Така че приканвам и служебния кабинет и президента да се придържат към одобрената държавна позиция и да не се подвеждат по предложенията за така наречен нови " пътни карти " и осъществяване на " инфраструктурни планове ", с каквито Скопие идва на среща през днешния ден. Българският народен интерес не може да е разменна монета за още няколко гласа допълнително на каквито и да е избори. Именно криволиците и пасивността на българската политика и дипломация в последните десетилетия са повода България през днешния ден да е подложена на напън от външни фактори, с цел да жертва своя народен интерес в името на непознати ползи, пък било те и наречени " евроинтеграция ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР