Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предложи нова патриотична коалиция за

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предложи нова патриотична коалиция за ...

Сиди: Имаме нужда от консервативни сили срещу джендър идеологиятаЛидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предложи нова патриотична коалиция за предстоящите предсрочни избори на 11 юли, но без партийни лидери в депутатските листи.

"Това е жест, който показва нивото на правене на политика в България, в частност във ВМРО. На последните избори направихме добър резултат, но не ни стигна да влезем в 45-ото НС. Това беше за добро, прекрасно е, че не бяхме част от него. За кратко време то успя да свърши много глупости", заяви Александър Сиди от ВМРО в студиото на "България сутрин". Още по темата13 май 2021 22:456213 май 2021 15:0011113 май 2021 13:05115По думите му всички казват, че има проблем с този и онзи лидер в патриотичното пространство. Сега ВМРО тръгва напред с идеята да се поканят всички патриотични организации, но партийните лидери да останат на заден план.

"В листите няма да има лидери, това е нашето условие, това е нашата оферта. ВМРО не иска да влезе самоцелно в следващото НС. Целта е да бъдем преграда срещу всякакви либерални глупости, които ни налагат разни хора", посочи политикът.

Преди дни Александър Сиди каза пред Bulgaria ON AIR, че ВМРО няма да подаде ръка на "Атака" и "Воля" на Волен Сидеров и Веселин Марешки. Вчера обаче Каракачанов не отхвърли обединение с двете формации.

"Проблемът с "Атака" е лидерът. Носеше негативи всеки да се прави на вожд в това пространство. Бихме могли да направим нов патриотичен съюз, можем да се обединим в името на България. България има нужда от консервативни сили, които да променят начина, по който либералите виждат страната с цялата джендър идеология", .

И подчертa, че във ВМРО са готови и за самостоятелно явяване на изборите.

"Категорично не казваме: Влизаме, за да влезем в коалиция с Борисов. Ролята на опозиция е много по-удобна, по-трудно е да управляваш. Нашата битка с ГЕРБ беше ежедневна, за да постигнем нашите идеи", настоя Сиди.

Той уточни, че от ВМРО не искат президентска република в полза на Радев или Борисов, а искат повече правомощия за президента.

"Защо да не направим един референдум за това какво искат българите по отношение на президентската република? Българите харесват да ги управлява един човек, да имат вожд", отбеляза Сиди.

"Променете системата - това искаше протестът. Това говореше и Слави Трифонов, след това откри Facebook и започна да пише на хората. Оказа се, че не бил обещавал нищо на никого. Чудесно се измъкна като политик", каза още Сиди.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg