Лидерът на венецуелската позиция Хуан Гуайдо заяви, че изключва възможността

...
Лидерът на венецуелската позиция Хуан Гуайдо заяви, че изключва възможността
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията във Венецуела изключва възможността за възобновяване на диалога с Мадуро

Лидерът на венецуелската позиция Хуан Гуайдо съобщи, че изключва опцията за обновяване на мирните договаряния с президента на страната Николас Мадуро, оповестява Българска телеграфна агенция.

"Изминаха три месеца от момента на гибелта на преговорния развой. Те /администрацията на Мадуро/ го убиха ", съобщи Гуайдо, който е приет за краткотраен президент на Венецуела от петдесетина страни.

На конференция в Каракас той означи също, че Венецуела е избрала "протестите и осъществяването на гражданския дълг.

Противници и поддръжници на Мадуро излязоха на демонстрации във Венецуела

През май в норвежката столица Осло се състояха няколко кръга непреки договаряния сред държавното управление и опозицията на Венецуела, проведени с посредничеството на Норвегия. Последният стадий от разговора стартира на 8 юли в Барбадос, само че бе преустановен през август от държавното управление. На 15 септември управляващите на Венецуела и някои представители на опозицията се споразумяха за основаване на Национален съвет за разговор в името на мира - непрекъснат орган, в границите на който политическите съперници да водят договаряния по необятен кръг въпроси.

По-късно Мадуро увери, че управляващите са подготвени всеки миг да възобновят договарянията с посредничеството на Венецуела, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР