Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо определи като изключително щедри

...
Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо определи като изключително щедри
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо се срещна с европейски посланици

Лидерът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо дефинира като извънредно великодушни даренията, които през днешния ден бяха направени за страната от 5 европейски страни. След среща с посланиците на Германия, Франция и Англия, самопровъзгласилият се за краткотраен президент на Венецуела прикани интернационалната общественост за спомагателна филантропична помощ за страната му. На този декор остават спорни реакциите за планувания за този петък благотворителен концерт под патронажа на милиардера Ричард Брансън.

 © EPA / БГНЕС
18 600 000 $ - толкоз ще провиснал Германия, Франция, Англия, Италия и Испания. Как и по кое време ще бъде доставена помощта обаче не излиза наяве, защото към момента вярната на Николас Мадуро войска е блокирала границите. Опозицията възнамерява да вкара филантропичните колета по въздух и суша от пунктове в прилежащи страни, само че не е изключено да се стигне до конфликти.
Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за президент на Венецуела: Това не е поддръжка за Хуан Гуайдо, а за конституцията, за свободата, за равенството, за демокрацията и за всички права, за които венецуелците се борят от години.
Хуан Гуайдо прикани останалите 50-ина страни, които признават легитимността му, също да подкрепят Венецуела.
Мартин Кренер, дипломат на Германия във Венецуела: Николас Мадуро не просто окупира властта, само че и продължава да отхвърля филантропичната рецесия в страната, с което единствено утежнява обстановката.
А от държавното управление на Мадуро оповестиха, че през днешния ден в Каракас е пристигнала пратка от Русия, без да прецизират какво са получили от Москва. Сегашните ръководещи ще провеждат собствен благотворителен концерт в петък по същото време, когато ще е и този на опозицията.

Под патронажа на милиардера Ричард Брансън в колумбийския граничен град Кукута се чака огромно благотворително събитие. На този стадий обаче удостоверение за присъединяване са дали единствено няколко латинозвезди.

Критики към Брансън и апел да се откаже, пристигнаха и от съоснователя на Пинк Флойд - Роджър Уотърс. Според рок-звездата е немислимо това събитие да се съпоставя с паметния Live Aid от 1985 година, когато най-хубавите в света на музиката събираха средства за Етиопия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР