Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера
Коментари Харесай

"Възраждане" осъди изгонването на руски дипломати, ДБ подкрепи "закъснялото" решение

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера в оставка Кирил Петков страната ни да изгони 70 съветски дипломати. В декларация от трибуната на Народното събрание Костадинов дефинира дейностите на Петков като " жестоко тъпчене на Конституцията ":

" И в случай че бяхме правова страна с настоящ самостоятелен основен прокурор, през днешния ден той щеше да влезе в пълномощията си и да изиска слагането на премиера под забраняване. И да бъде задействана процедура за освидетелстване. В противоположен случай с дейностите си той заплашва националната сигурност на страната, която така и така е разтресена от поредност от каскадни рецесии ".

От своя страна ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов оспори изказвания, че решението за изпъждане на съветски дипломати е взето еднолично:

" Аз имам информация, че е обсъждано на 18 май използването на правилото за пропорция по повод състава на дипломатическите задачи и освен това, то е политически подкрепено от " Демократична България ". Ние доста дълго време сме упорствали за това решение. И от тази позиция е обсъждано и в съдружния съвет и се употребява с нашата настоятелна поддръжка. Смятаме, че това решение е закъсняло, само че вярно и в този смисъл, в случай че някой би трябвало да бъде подложен под забраняване, това е представители на " Възраждане ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР