Лидерът на управляващия в Германия Християндемократически съюд (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер

...
Лидерът на управляващия в Германия Християндемократически съюд (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел няма да се кандидатира за канцлер

Лидерът на ръководещия в Германия Християндемократически съюд (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер няма да се кандидатира за канцлер на изборите през 2021 година, а също така напуща и управителния партиен пост през лятото, съобщи " Дойче веле ", като цитира източници от ХДС. Тя обаче ще си остане министър на защитата - пост, който заема сега.

АКК, както тя е известна, изненадала съпартийците си през днешния ден, като оповестила желанията си. Обичайно водачът на партията поема и канцлерският пост. Тя ще провежда избора на нов водач, който би трябвало да бъде през лятото, споделя още пред " Дойче веле " партийният източник.

57-годишната Анегрет Крамп-Каренбауер беше определена от канцлера Ангела Меркел за нейна наследничка отпред на ХДС. Меркел разгласи, че ще се отдръпна от политиката след приключването на настоящия й канцлерски мандат. Крамп-Каренбауер пое ръководството на ХДС през декември 2018 година, само че оттогава към партията се развихриха няколко съществени абсурда. Последният избухна предходната седмица, откакто в провинция Тюрингия с поддръжката на депутати от ХДС и от крайнодясната " Алтернатива за Германия " за районен министър председател изненадващо бе определен либералът Томас Кемерих от Свободна демократическа партия. За първи път в историята на Германия недодялан министър председател бе определен с поддръжката на крайнодесните. " Алтернатива за Германия " има солидно посланичество на федерално и районно равнище, само че е в изолираност, защото главните политически сили отхвърлят съдействие с крайнодесните. Решението на представителите от ХДС да поддържат Кемерих дружно с крайнодесните разгневиха Ангела Меркел, която разгласи, че изборът е бил " непростителен ". По-късно Томас Кемерих разгласи, че подава оставка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР