Лидерът на турската опозиция изрази тази вечер изрази истинска тъга

...
Лидерът на турската опозиция изрази тази вечер изрази истинска тъга
Коментари Харесай

Кълъчдароглу: Истинската ми тъга е за трудностите, които очакват Турция

Лидерът на турската съпротива изрази довечера изрази " същинска горест " за бъдещето на страната, откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи победа на историческия втори тур на изборите.

" Истинската ми горест е за компликациите, които чакат страната ", съобщи водачът на светската съпротива Кемал Кълъчдароглу в първото си обществено изявление след изборите, без да признава публично провалянето си.

" Скъпи мои хора, не мога да разреша истината да бъде победена. Не мога да приема, че милиони имигранти ще дойдат и вие ще станете втора класа. Докато децата ни се пробват да живеят без работа и без сили, аз не мога да разреша правата им да бъдат нарушени. От Хакари до Одрин, от Синоп до Хатай, ние всички сме едно семейство...Сърцето ми не можеше да одобри гърбовете на хората ми да се превиват, когато всичко се покачва всеки ден. Борих се за вашите права, за вашите закони, да живеете в обилие и ще продължа да се боря “, сподели още Кемал Кълъчдароглу.

Досегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган завоюва вторият тур от президентските избори в страната. При 99.66% от преброените бюлетини Ердоган получава 52.13 на 100 от гласовете.

Неговият противник Кемал Кълъчдароглу получава 47.87 %. Избирателната интензивност съгласно преброените досега гласове е 84.3 %.
За Ердоган са дали своят вот 27 579 657 гласоподаватели, а за Кемал Кълъчдароглу 25 324 254. Право на избор на втория тур имаха 64 197 419 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР