Лидерът на турската опозиционна Добра партия Мерал Акшенер се оттегли

...
Лидерът на турската опозиционна Добра партия Мерал Акшенер се оттегли
Коментари Харесай

Основната съперничка на Ердоган се оттегли от ръководството на партията си

Лидерът на турската опозиционна " Добра партия " Мерал Акшенер се отдръпна от поста си на ексклузивен партиен конгрес, съобщи организация " Ройтерс ".

Акшенер, някогашен министър на вътрешните работи и някогашен народен представител от Партия на националистическото деяние (ПНД), сътвори своята групировка предходната година, откакто се откъсна от ПНД, която поддържа президента Реджеп Тайип Ердоган и неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването.

Преди президентските и парламентарните избори предишния месец, Акшенер бе считана за най-сериозния противник на Ердоган, само че по-късно бе засенчена от Мухарем Индже, различен опозиционен претендент.

След двудневно съвещание на управителни членове на партията за оценка на изборните резултати, Акшенер прикани за ексклузивен конгрес, на който " Добрата партия " да избере собствен нов водач. Тя заяви в " Туитър ", че няма да се кандидатира на конгреса.

Партията получи 9.94% от гласовете на парламентарните избори на 24 юни, а Акшенер получи 7.29% на президентските избори, извършени на същата дата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР