Лидерът на терористичната група (ИД) в Северна Африка е ликвидиран

...
Лидерът на терористичната група (ИД) в Северна Африка е ликвидиран
Коментари Харесай

Убит е лидерът на Ислямска държава в Северна Африка

Лидерът на терористичната група (ИД) в Северна Африка е премахнат от Либийската национална войска (ЛНА) на Халифа Хафтар в южната част на страната, заяви БНГЕС. Както беше обявено на 15 септември, силите на ЛНА получиха информация за местонахождението на група радикали в град Себха (най-големият град в Южна Либия, ситуиран на 750 километра от столицата Триполи), които бяха настанени в няколко добре укрепени къщи в един от кварталите на град Абд-Кафи. Командването реши да извърши специфична интервенция и когато на мястото дойдоха обединенията на армията на Хафтар, по тях бе открит огън.
По време на борбата, траяла повече от 6 часа, бяха убити девет бойци. Сред ликвидираните членове на радикалистите са египтянин, двама либийци, трима саудитци, единия от които се е самовзривил и австралийски жител. Задържани са две дами - египтянка и либийка, които са се укривали с екстремистите. „ Миналата седмица следствието на терористите, задържани след ликвидацията на клетката им в южния град Себха, завърши “, сподели източникът на организацията. „ Разследването разкри, че измежду убитите бойци е бил водачът на ИД в Северна Африка Абу Абдула ал-Ирак , роден в Ирак кюрд, чието същинско име е Абдула ар-Раби ".  Бойците на ИД бяха принудени да избягат в редица южни региони на Либия, откакто бяха изгонени от някогашните замъци в Бенгази, Сирт и Дерна.
 „ Ислямска страна ” пое отговорност за смъртоносна офанзива в Афганистан „ Ислямска страна ” пое отговорност за смъртоносна офанзива в Афганистан
Терористичната организация " Ислямска страна " през днешния ден пое отговорността за самоубийствената офанзива, при която бяха убити 24 и ранени 68 душ...
Миналата година ЛНА организира военна интервенция в югозападния район на страната против терористи, незаконни банди и опозицията от Чад. За няколко месеца армията съумя да поеме контрола над основните градове на юг, петролните полета и съвсем изцяло изтласка разнообразни групи от там. Междувременно екстремистите се възползваха от обстоятелството, че силите на Хафтар изтеглиха обилни сили от южната част на страната, изпращайки ги на интервенция против въоръжени групи в Триполи, следена от държавното управление на Националното единодушие (GNA), през април предходната година. Бойците, получили пролонгация и отчасти възстановили силите си, не престават от време на време да правят нападения в южния район против армейски елементи и цивилни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР