Лидерът на Социалистическото движение Александър Вулин е назначен за директор

...
Лидерът на Социалистическото движение Александър Вулин е назначен за директор
Коментари Харесай

Назначиха Александър Вулин за директор на сръбската Агенция за сигурност

Лидерът на Социалистическото придвижване Александър Вулин е назначен за шеф на Агенцията за сигурност и информация, потвърдиха от пресслужбата на държавното управление на Сърбия.
Александър Вулин
Решението за назначението на Вулин, който до неотдавна беше министър на вътрешните работи, беше взето на съвещание на държавното управление, заяви РТС.

Досега този пост се заемаше от Братислав Гашич, сегашен министър на вътрешните работи на Сърбия.

Александър Вулин се счита за един от най-доверите лица на президента Александър Вучич.

Наскоро в свое изявление той разяснява сериозния отчет за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия, заявявайки че „ другарството с Русия е от най-голямо значение - без него рискуваме Сърбия да изчезне физически ”.

" Нито един, който е обичал Русия, не е ненавиждал Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който ненавижда Русия, ненавижда Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни страни, които ни одобряват без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия ", сподели той той.

" Европейският съюз като обединяване е част от предишното. Със загубата на политическата си самостоятелност страните от Европейски Съюз се трансфораха в територия, а не в страни ".

По отношение на Косово и предлагането на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос Вулин беше безапелационен, че „ единствено подялбата, единствено физическото разделяне с албанците, единствено ясно обрисувана граница ще попречи на основаването на Велика Албания ".

Назначаването на Вулин за шеф на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия става броени дни преди срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани, която ще се организира на 6 декември в Тирана и по време на която се чака да бъде доказан взаимният ангажимент за присъединението на страните от района към Европейския съюз. /БГНЕС

Белград / Сърбия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР