Лидерът на Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) Мартин Шулц не

...
Лидерът на Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) Мартин Шулц не
Коментари Харесай

Мартин Шулц смята, че ще заеме министерски пост в правителството на Меркел


Лидерът на Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) Мартин Шулц не изключва вероятността да бъде назначен на министерски пост в бъдещото държавно управление на Германия. Това заяви в петък ДПА, базирайки се на изказване на политика в Берлин.

Запитан дали предходните му изказвания, че няма да бъде част от държавното управление на Ангела Меркел, към момента са съответстващи, политикът съобщи: "Г-жа Меркел също съобщи един път, че СДПГ дълго време няма да съумеят да образуват правителство".

БГНЕС напомня, че съответните изявления на Шулц и Меркел в предишното бяха направени през септември 2017 година след парламентарните избори в страната. Тогава блокът на канцлера ХДС/ХСС се събра, с цел да образува кабинет с другите си сътрудници, а социалдемократите бяха твърдо решени да останат съпротива. Ситуацията се промени, откакто Меркел не съумя да контракти коалиция със "зелените" и либералите. Тогава тя се обърна към партията на Шулц и през днешния ден първите съвещания сред двете страни се оказаха сполучливи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР