Лидерът на Сирийските демократични сили, доминирани от сирийските кюрди, които

...
Лидерът на Сирийските демократични сили, доминирани от сирийските кюрди, които
Коментари Харесай

Лидерът на Сирийските демократични сили каза, че е важно да се запази американското присъствие в страната

Лидерът на Сирийските демократични сили, доминирани от сирийските кюрди, които се употребяват от автономност в Северна Сирия, съобщи, през днешния ден, че е значимо да се резервира американското наличие в страната предвид на реализиране на баланс на силите там, съобщи Франс прес.

"Искаме американците да имат роля в Сирия, с цел да не монополизират терена руснаците и други сили ", сподели в изявление за френската организация Мазлум Абди. "В наш интерес е американските сили да останат тук поради салдото на силите в Сирия ", добави той.

В изявлението Абди упрекна Турция, че саботира съглашението за преустановяване на огъня в Северна Сирия, като пречи на бойците на Сирийските демократични сили да се изтеглят от обсадения град Рас ал Аин. Абди напомни, че една от значителните точки в сделката за преустановяване на огъня е да се отвори кулоар под опеката на Съединени американски щати, през който да се изтеглят бойците от бранша на Рас ал Аин. "Турците пречат на изтеглянето от бранша, те пречат на излизането на нашите сили, на ранените и на цивилните от града ", сподели Абди.

"Турците не престават да нападат нашите сили и американците носят цялата отговорност за тези офанзиви, тъй като те не упражняват напън над Турция ", добави той.

Командирът увери, че Сирийските демократични сили са се заели да се изтеглят, както постановява сделката, от гранична зона сред Рас ал Аин и Тал Абиад, незабавно веднага като турците ги оставят да излязат от Рас ал Аин.

Лидерът на Сирийските демократични сили сподели още в изявлението за Франс прес, че те са възобновили интервенциите против ислямистите от Ислямска страна в Източна Сирия.

"Подехме още веднъж военните интервенции против кафези на ИД в Дейр аз Зур, нашите сили работят с тези на обединението ", съобщи Абди, визирайки антиджихадистката коалиция, ръководена от Съединени американски щати. Новината идва три дни, откакто Сирийските демократични сили споделиха, че приключват тези интервенции против ИД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР