Лидерът на популистката Либерална партия в Литва Виктор Успаскич беше

...
Лидерът на популистката Либерална партия в Литва Виктор Успаскич беше
Коментари Харесай

Изгониха литовски евродепутат, защото нарекъл гейовете перверзници

Лидерът на популистката Либерална партия в Литва Виктор Успаскич беше изпъден от парламентарната група на партията “Обнови Европа” в Европейския парламент поради хомофобски забележки, които той направил във видео във Facebook.

Либералите от "Обнови Европа " са възмутени, тъй като Успаскич назовава във видеото гейовете и трансвеститите “перверзници “.

Лидерът на партията в Европейския парламент Дачиан Чолош незабавно му изиска пояснение. Литовецът се извини, че е провокирал “шум “, само че акцентира, че мненията му са извадени от подтекста или са изгубени в превода. Все отново настоя, че към момента има право да подлага на критика хората, които “водят перверзен метод на живот “.

Това не успокои сътрудниците му от демократичната политическа група и в сряда те оповестиха, че са дали своят вот за преустановяване на участието му “с неотложен резултат “.

“В фамилията на “Обнови Европа” няма място за хомофобия “, сподели Дачиан Чолош, представен от Агенция Франс Прес.

Преди няколко месеца унгарският евродепутат Йозеф Сайер, изтъкнат критик на ЛБГТ идеологията, беше хванат от полицията на гей-парти с опиати в раницата. Тогава 59-годишният член на Екологичен потенциал подаде оставка поради нарушаването на ограниченията, въведени поради изключителното състояние поради Covid-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР