Лидерът на полуавтономния Хонконг Кари Лам обяви, че правата и

...
Лидерът на полуавтономния Хонконг Кари Лам обяви, че правата и
Коментари Харесай

Хонконг гарантира права и свободи въпреки китайския закон

Лидерът на полуавтономния Хонконг Кари Лам разгласи, че правата и свободите на жителите остават обезпечени, макар готвения нов китайски закон, съобщи Prensa Latina.

Самата тя разгласи, че изцяло поддържа хода на Пекин, като разясни, че държавното управление на града не може да одобри законите към този момент 23 години.

Коментарът бе изработен на фона на растящото неодобрение поради проекти на Пекин да заобиколи Народното събрание на Хонконг и да наложи закони за отбрана на националната сигурност в града.
 Китайската войска предизвести, че може да се намеси в Хонконг
Китайската войска предизвести, че може да се намеси в Хонконг

Протестиращи приготвят демонстрации в сряда, когато Народното събрание ще стартира да дебатира противоречив закон

Големи митинги се чакат в сряда, когато хонконгските законодатели ще стартират да дебатират законопроект за националния химн .

Властите започнаха да отделят регионите към Народното събрание още в понеделник. Проектозаконът ще бъде дебатиран няколко дни и по график ще бъде гласуван на 4 юни - годишнината от кръвопролитията на " Тянанмън ".

Предложеното законодателство планува наказване за всеки, който обиди химна, промени текста или музиката, или го извършва по " непочтителен метод ". Наказанията са от санкции до 3 година затвор.

Русия скастри Съединени американски щати, че пробва да оказва напън върху Китай поради Хонконг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР