Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в

...
Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в
Коментари Харесай

Цветанов участва в конференцията на Американо-израелския комитет във Вашингтон

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов взе участие в годишната конференция на Американо-израелския комитет за публични връзки, която се организира във Вашингтон (САЩ). Това заяви той с обява в профила си във фейсбук.

Ето и цялата обява на Цветанов:

Организацията има за цел построяването на устойчиви трансатлантически връзки сред Съединени американски щати, Израел и съюзнически страни. В речта си при откриването на форума изпълнителният шеф на организацията Хауърд Кор съобщи, че построяването на здрави и надеждни трансатлантически връзки са от съществена значимост за сигурността в района.

В следващо изявление по време на първото пленарно съвещание на конференцията министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила разгласи идното пренасяне на посолството на Румъния от Тел Авив в Йерусалим. Обявлението провокира бурна одобрителна реакция измежду присъстващите делегати.

Всички представители на форума се сплотиха към концепцията за противопоставяне на тероризма и антисемитизма, за правото на битие на израелската страна, ролята и мястото на Израел като софтуерен водач от международен мащаб.

В рамките на конференцията организирах среща с вицепрезидента на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер. Той изрази висока оценка за шествието на толерантността и единението, извършено в София на 10 март т. година във връзка 76 години от историческото избавяне на българските евреи през 1943 година Според Сингер това събитие е посочило толерантността и хуманността на българския народ. Той показа, че е имал опция в диалози с други балкански водачи да показа тази прелестна самодейност, а на собствен ред аз го уверих, че имаме предпочитание да превърнем това шествие в годишно събитие. Робърт Сингер даде доста висока оценка и за ролята ми като вицепремиер и министър на вътрешните работи по признаването на военното крило на Хизбула за терористична организация.

Във Вашингтон се срещнах и с президента на вашингтонския офис на Американския еврейски комитет Тоби Дершовиц. Двамата изразихме високо мнение за равнището на двустранното съдействие при противодействието на антисемитски и други прояви на ненавист. Ершовиц означи, че българският народ е другарски надъхан към еврейския и това се потвърждава от поредност събития в българската история. Също по този начин, съгласно Дершовиц, заслужава да бъде маркирано определянето от страна на държавното управление на Бойко Борисов на специфичен координатор за битка с антисемитизма, както и приемането на работното определение за антисемитизма на Международния алианс за възпоменание на Холокоста. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР