Лидерът на опозиционната македонска партия Единна Македония Янко Бачев се

...
Лидерът на опозиционната македонска партия Единна Македония Янко Бачев се
Коментари Харесай

На протестите в Македония лидер на опозиционна партия развя знамето на Русия

Лидерът на опозиционната македонска партия " Единна Македония " Янко Бачев се е качил на брониран полицейски джип и е развял знамето на Русия и обичайно македонско знаме по време вчерашния митинг пред Народното събрание в Скопие.

Това оповестяват някои македонски медии, като се прецизира, че служителите на реда е трябвало да положат съществени старания, с цел да смъкват Бачев от патрулката.



Вчера министрите на външните работи на Гърция Никос Кодзиас и на Македония Никола Димитров подписаха съглашението за новото име на страната - Република Северна Македония. Властите на двете страни и представители на интернационалните организации дефинират контракта като исторически, който също по този начин отваря пътя за присъединението на Скопие към НАТО и Европейски Съюз.

 Република Северна Македония - Гърция и Македония подписаха съглашението за новото име Обновена
Република Северна Македония - Гърция и Македония подписаха съглашението за новото име

Споразумението поставя завършек на 27-годишния спор сред Гърция и Македония

Преименуването и изискванията на контракта бяха изрично отхвърлени от македонската съпротива. Вчера съперници на дейностите на премиера Зоран Заев от ВМРО-ДПМНЕ организираха спокойно протестно шествие в Битоля, на границата с Гърция.

Снощи в центъра на Скопие след апел в обществените мрежи се събраха към 2000 поддръжници на няколко националистически придвижвания и футболни почитатели.

След като протестиращите замеряха служителите на реда с бомбички и камъни, те се пробваха да пробият кордона, с цел да нахлуят в постройката на Народното събрание. Полицията употребява против тях шумови гранати и сълзотворен газ. Специални елементи също по този начин използваха бронирани джипове за разпространяване на тълпата.

 11 арестувани при митинг в Скопие, 10 души са ранени
11 арестувани при митинг в Скопие, 10 души са ранени

Недоволни от новото име на Македония хвърляха камъни и бомбички…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР