Лидерът на КНДР Ким Чен-ун изрази задоволство от проведените разговори

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун изрази задоволство от проведените разговори
Коментари Харесай

Ким Чен-ун доволен от визитата на Помпео, очакват го срещи с Путин и Тръмп

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун изрази удовлетворение от извършените диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и ги дефинира като " продуктивни ", заяви севрнокорейската медия KCNA, представена от " Ройтерс ".
Двамата реализираха кардинална сделка за среща на върха сред севернокорейския водач и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в оптимално къс период. Целта е това да бъде втората сходна среща сред водачите на двете спрани. Първата се състоя на 12 юни в Сингапур, като тя беше историческа първа среща на това равнище сред двете страни и беляза огромен прогрес в отношенята им.
Посещението на Помпео е обвързвано с договаряния за евентуален мониторинг от страна на Съединени американски щати за стъпките на Пхенян към нуклеарно разоръжаване.
Държавният секретар на Съединени американски щати изрази оптимизъм след извършените договаряния, че е реализиран напредък в връзките с КНДР.

Had a good trip to #Pyongyang to meet with Chairman Kim. We continue to make progress on agreements made at Singapore Summit. Thanks for hosting me and my team @StateDept pic.twitter.com/mufyOKkDLw
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) October 7, 2018
Помпео дойде в севернокорейската столица от Токио, където преди този момент се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе и с външния министър Таро Коно.
След това Помпео отпътува за Сеул, поради планувана среща с президента на Южна Корея Мун Дже Ин и министърката на външните работи Кан Кьон Уа, а след това му следва аудиенция в Пекин за срещи с китайски публични лица.
Положително отношение към извършената среща в Пхенян изрази и южнокорейският президент Мун Дже-ин. Той съобщи, че скоро се чакат още срещи на високо равнище от страна на водача на Северна Корея. По думите му тези срещи ще спомогнат за процеса за освобождение на Корейския полуостров от нуклеарни оръжия.
Очертава се първо Ким Чен-ун да посети Русия, а след това китайският водач Си Дзинпин да направи аудиенция в Северна Корея. По-рано тази година на посещаване в Пхенян беше съветският външен министър Сергей Лавров, като още тогава е реализирана кардиналната сделка за посещаване на Ким Чен-ун в Русия.
Готовност да се срещне с водачът на КНДР е изразил персонално президентът на Русия Владимир Путин. Руският водач показва убеденост, че Москва и Пхенян ще могат да развиват взаимноизгодно съдействие, в това число реализиране на тристранни стратегии с присъединяване на Русия, КНДР и Република Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР