Лидерът на италианската крайна десница Матео Салвини оглави днес голям

...
Лидерът на италианската крайна десница Матео Салвини оглави днес голям
Коментари Харесай

Матео Салвини оглави голям антиправителствен протест в Рим

Лидерът на италианската последна десница Матео Салвини оглави през днешния ден огромен антиправителствен митинг в италианската столица. Това е част от неговите маневри да върне партията си Лига във властта, съобщи ДПА.

Митингът се организира на площад Сан Джовани, епицентър едно време на митинги на синдикати и на крайнолеви обединения. Демонстрацията, състояща се под наслова " Италиански разцвет ", стартира с отдаване на респект за двама служители на реда, убити в Триест преди две седмици. Според уредниците в митинга са взели участие 200 000 души.
 Рим митинги БГНЕС
Според полицията в него са взели участие 50 000 души. В митинга участваха и водачите на дясната партия Форца Италия и на твърдата дясна партия Италиански братя, Силвио Берлускони и Джорджа Мелони, както и представители на неофашистката групировка Каза Паунд.

Салвини изгуби поста си на вицепремиер и вътрешен министър през август, откакто постави завършек на ръководещата коалиция с антисистемното Движение Пет звезди. Тогава то се коалира с Демократическата партия, с която сформира ново държавно управление. Според допитванията партията на Салвини продължава да води с 31,6 %. Целият десноцентристки блок пък има 47,1 %. Демократическата партия и Движение Пет звезди имат всеки един по 20 %.-->
 Рим митинги БГНЕС
Днес в речта си пред стачкуващите Салвини ги увери: " Ние ще се върнем, ние ще се върнем скоро на власт ". Речта му беше предшествана от оперната песен Nessun Dorma, в която се пее: " Ще победя, ще победя ".

Берлускони и Мелони също приказваха пред участниците в демонстрацията.
 Рим митинги БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР