Лидерът на Има такъв народ коментира 12-часовите петъчни скандали в

...
Лидерът на Има такъв народ коментира 12-часовите петъчни скандали в
Коментари Харесай

Трифонов: ПП и ДБ могат и са манипулирали резултатите от изборите чрез машинния вот

Лидерът на " ИТН " разяснява 12-часовите петъчни кавги в Народното събрание по време на дебатите по Изборния кодекс в персоналната си фейсбук страница. 

" Вижте това видео. В него депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски упреква досегашните си съдружни сътрудници от “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”, че са откраднали изборите. Нали чувате добре? Обвинява ги, че са откраднали изборите! По думите на Свиленски, Кирил Петков е отишъл при него и му е споделил, изтъквам: “Оттеглете закона и ще Ви дам кодовете (на машините) ”, написа Трифонов. 

" Това наподобява като някакъв подбив, само че в действителност е извънредно скандално. Защото някогашният министър председател е предложил на процедура незаконна договорка - да разреши на Българска социалистическа партия да манипулират машините, в случай че се откажат от хартиените бюлетини ", безапелационен е водачът на Има Такъв Народ. 



" Склонен съм да имам вяра, че Кирил Петков в действителност е споделил това. Вие познавате Кирил Петков единствено от тв приемника и в действителност не го познавате. Но аз го познавам. Неговата визия за власт е безспорната власт. Познавайки добре натюрела му, той може да си е фантазирал, че има безспорна власт и че може да държи и да се разпорежда с кодовете на машините за гласоподаване. А може в действителност да е имал такава власт и дружно с Асен Василев да са се разпореждали с кодовете. Все отново Асен Василев има прочут опит с кодове ", напомня Слави Трифонов. 

" Едно е несъмнено - това е величествен скандал. Защото Кирил Петков, “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” могат и са манипулирали резултатите от изборите посредством машинния избор. Не го споделям аз, споделят го депутати от Българска социалистическа партия, които единствено допреди няколко месеца за Кирил Петков бяха “почтени ” и той искаше да продължи да ръководи с тях, тъй като са “почтени ”, написа водачът на Има Такъв Народ. 

" Е, Кириле, щом са честни, може да им имаме вяра на това, което споделят. Нали по този начин? Но изявлението на Свиленски не е единственият скандал. Онзи ден Корнелия Нинова показа, отново от трибуната на Народното събрание, какво й е споделил Кирил Петков. Казал й е, изтъквам: “Ще върнем хартиеното гласоподаване за над 60-годишните, с цел да може да си приберете гласоподавателите ". Тоест, Кирил Петков е предложил на Корнелия Нинова болшинството им в предходното Народно заседание да одобри противоконституционна смяна в Изборния кодекс, с цел да се облагодетелства съответна партия. И “да си прибере гласоподавателите ”, твърди Слави Трифонов. 

" Е, уважаеми медии, това не е ли тежък скандал? Не ви ли интересува дали в действителност Кирил Петков се е опитвал да търгува с въздействие и то с следващо тъпчене на Конституцията? Ех, в случай че не се споделяше Кирил Петков, а Петър Илиев, по какъв начин щяхте да го смачкате… Онзи ден Кирил Петков не остана по-назад и също извади една кирлива риза. Пак от трибуната на Народното събрание, той показа какво му е споделила преди време Корнелия Нинова. Тя му е споделила, изтъквам: “Ще гласоподавам с Движение за права и свободи, с ГЕРБ, дори и с Дявола, в случай че това ще ми донесе още 15 депутати ", написа още в персоналната си фейсбук страница Трифонов. 

" И отново изниква въпрос - в случай че това е правилно, за какво в оня миг Кирил Петков и “Продължаваме смяната ” не са имали проблем с това, а имат чак в този момент? Аааа, тъй като тогава имаха полза един от различен, с цел да са във властта. Тогава се определяха за “почтени ” и за “борци против мафията ”. Тогава всички си бяха “бели ”, както споделя Христо Иванов. Но през днешния ден, когато не са във властта, са си черни. Че чак ще си избодат очите. Още тогава ви споделих, че това е коалиция на лицемерието. Е, не знам какъв брой от вас повярваха на това, което споделих тогава. Но в този момент те самите се разобличиха като лицемери. Лицемери, в името на постовете и на властта ", приключва своята позиция Трифонов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР