Лидерът на германската Социал-демократическа партия Мартин Шулц призова за по-тясна

...
Лидерът на германската Социал-демократическа партия Мартин Шулц призова за по-тясна
Коментари Харесай

Шулц настоя за "Съединени европейски щати" до 2025 г.

Лидерът на немската Социал-демократическа партия Мартин Шулц прикани за по-тясна интеграция в Европейския съюз за да се реализира концепцията за " Съединени европейски щати " до 2025 година, съобщи " Ройтерс ".

Шулц съобщи по време на партиен конгрес, че желае Европейски Съюз да контракти нов парламентарен контракт. Той би трябвало да сътвори федерална Европа, която да може да работи дружно в области като вътрешна и външна сигурност, данъчни и валутни въпроси, бежанци и интернационално развиване.

" Този парламентарен контракт би трябвало да бъде показан във всички страни членки и тези, които не са съгласни, автоматизирано би трябвало да напущат Европейски Съюз ", настоя Шулц.

По думите му европейските полезности са редовно подкопавани в Полша и Европа не може да направи нищо по въпроса. Според него Унгария също от ден на ден се отдалечава от блока, в това число посредством огромните покупко-продажби с Китай.

Подкрепа за коалиция

Лидерът на социалдемократите прикани партийните членове да дадат зелена светлина за диалозите с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, с цел да намерят метод за излизане от политическата рецесия.

" Не би трябвало да управляваме непременно. Но не би трябвало да и да отхвърляме да управляваме при всевъзможни условия ", акцентира Шулц.

По думите му социалдемократите би трябвало да стартират проучвателни диалози с консервативния блок непредубедено, да видят какви политики може да прокара партията и да оставят всички варианти за ръководство на масата на договаряния. " Съдържанието е значимо, а не формата ", акцентира Шулц.

Държавата ни би трябвало да стане по-силна и по тази причина е нужна Социалдемократическата партия, добави той.

Край на икономиите

По думите на Шулц е належащо да се влага в бюджет на еврозоната, вместо вниманието да се концентрира върху икономиите.

" Нашият континент не може да си разреши да има още четири години немска политика в Европа в стила на Волфганг Шойбле ", настоя Шулц, имайки поради някогашния финансов министър на страната, който стана прочут с настояванията си за икономии.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (210)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР