Лидерът на ГЕРБ коментира, че се е отдръпнал достатъчно "ГЕРБ

...
Лидерът на ГЕРБ коментира, че се е отдръпнал достатъчно "ГЕРБ
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не се оттеглям и няма да превръщам ГЕРБ в брошка на ПП

Лидерът на ГЕРБ разяснява, че се е отдръпнал задоволително

"ГЕРБ си има водач, определен преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не нервирам, предложил съм кабинет без мое присъединяване. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една мощна партия да стане брошка на "Продължаваме смяната " като Демократична България, няма да стане. Категорично избори ".

Това разяснява пред " " водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов във връзка спекулации, че е подготвен да се отдръпна от водачеството на партията в подтекста на опитите за съставяне на кабинет. Повод за такива мнения даде спорно изявление на някогашния президент Росен Плевнелиев пред bTV.

"Бойко Борисов ми сподели през вчерашния ден, че е подготвен да се отдръпна като водач на ГЕРБ. Борисов е подготвен да го направи и го е заявявал неведнъж, в това число и в диалози с Кирил Петков. Борисов постоянно е бил "за " европейското развиване на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е основал и той ще продължи в тази партия да бъде главният фактор ", съобщи Плевнелиев.

Според Борисов някогашният президент не е бил свестен вярно и в действителност споделя, че партията е на Борисов.

Изявлението на Борисов идва след серия от обрати през последната седмица в опитите за съставяне на ново държавно управление. Преди дни Кирил Петков разгласи, че би работил с депутати на ГЕРБ, в случай че водачът на партията Бойко Борисов реши да отидe на "топъл остров ". В последните дни Петков изброява поименно с кои хора не би работил - водачите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане, само че упорства, че има смисъл да се приказва с обособени депутати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР