Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не желае нито

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не желае нито
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага преговори на всички - по приоритети. Борисов не иска да е премиер, министър или депутат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че не желае нито да е министър председател, нито министър, нито пък народен представител в идващото Народно заседание.

Предложи обаче на всички партии и обединения, които влизат в идващия парламент, да седнат да преговорят по цели.

Сред тях той открои най-важните: Войната в Украйна, инфлацията, енергийната сигурност, обществената правдивост.

Според Борисов, в случай че още веднъж се отиде на предварителни избори, нищо по-различно няма да се случи.

" Изборите демонстрираха, че народът на никого не даде независимо право да ръководи, народът сподели стига сте враждували, намерете метод... Много илюзии изчезнаха - погазване, чегъртане и така нататък Близо 80% от хората споделиха, че желаят държавно управление ", уточни Бойко Борисов на първата конференция на ГЕРБ след предварителния избор на 2 октомври.

" Предлагам на другите партии да се дръпнем обратно. Ранното ми пенсиониране също се оказа погрешно. Това демонстрират резултатите от вота. Първо и най-важно е кой е на страната на Украйна и кой не, ние сме декларирали позицията си. Народът ясно сподели - 67% са за проевроатлантическите партии. Народът ясно е показал, че това са близо ¾ от популацията, които са за продължение на този път. Втората тематика – инфлация, финанси, стопанска система, енергетика, цени. Ужасно е това, което ни завеща държавното управление на " Промяната ". Всичко може да се реши с постоянно държавно управление. Влизане в еврозоната, заявяваме, че влизаме там, това е второто, което предлагам на политическите водачи, пазарите незабавно ще се успокоят ", сподели той.

Според него вид, в който ГЕРБ да ръководи с Движение за права и свободи, Янев и " Възраждане ", не е вероятен.

" Не го виждам. Морална е успеха на ГЕРБ, успех над мракобесието. Ще предложим контактна група и договарящи екипи. Ще поканим Плевнелиев и Паси по тематиката против Путин. Ще подкрепим обществената сфера, няма да се строи, дано Политическа партия да сложат своята стратегия ", добави още Борисов.

" Ще се опитаме да успокоим обстановката, някои го назовават национално единодушие, други експертно, ние не търсим с кой да разделим, а това, което можем да създадем. Ако желаят ръководство и без водачи... Тези договаряния дано да минат през всички партии, по този начин беше 90-та година, имаше контактна група ", уточни още водачът на ГЕРБ.

Той настоя, че не слага условия: " Нито желая да съм министър, нито народен представител, нито министър председател. Искаме да мине зимата и народът да оцелее по най-хубавия метод ".

" Моментът допуска търсене на единодушие и единство ", разгласи на собствен ред зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и регистрира:

" От 31 изборни региона ГЕРБ-СДС печели в 24, Движение за права и свободи в 5, Политическа партия в 2. В 265 общини ГЕРБ печели в 174, Движение за права и свободи - 69, левицата в 13, Политическа партия – 8, Демократична България – 1 – Грамада. Данните по общини също са красноречиви ". 

Той разяснява още, че задачата е била да се унищожи една партия, тази на ГЕРБ.

" Какво реализираха с задачата да унищожат една партия - Има Такъв Народ имат под 53 000, Политическа партия със 167 000-по-малко, това са показателни данни ", пресметна Дончев. 

" Правим разбор на адекватността на работата ни по време на изборите ", уточни той и настоя, че те са същинската национална партия, тъй като това показвало и демографията на гласоподавателите, дали своят вот за тях.
По обявата работи: Златко Желев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР