Лидерът на Движение 21 и бивш депутат от коалицията Изправи

...
Лидерът на Движение 21 и бивш депутат от коалицията Изправи
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Татяна Дончева за 500К |

Лидерът на " Движение 21 " и някогашен народен представител от обединението " Изправи се, БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) Татяна Дончева няма да бъде разследвана за рушвет , заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

От думите й стана ясно, че инспекцията против Дончева е завършила и прокуратурата е решила, че няма да образува досъдебно произвеждане, тъй като " има единствено рехави данни за осъществено закононарушение ".

Историята с подкупа стартира след сигнал на депутата от " ИТН " Тошко Йорданов и настоящия състезателен министър Радостин Василев, че е предложила 500 000 лева, с цел да бъде разцепена Има Такъв Народ. В предаване по телевизия " 7/8 " Василев разгласи, че Дончева му посочила листче с надпис " 500 К ". Според него водачът на Д21 отишла на 12 август в офиса му и го е убеждавала да отдели част от групата на Има Такъв Народ в предходния парламент, с цел да се сформира държавно управление, в случай че президентът Румен Радев избере ИБГНИ за връчване на третия изследователски мандат.

" Това, което е зависело от мен, с цел да има изобщо държавно управление в този парламент, считам, че добросъвестно съм го свършила. Провела съм диалози с задоволително доста хора, които по мои външни наблюдения са по-смели, по-решителни. Говоря за депутати от " ИТН ", изясни Татяна Дончева, само че изрично отхвърли да е водила диалози за пари. 

" Аз не мога да кажа дали съм драскала или не съм драскала (на листче - бел. ред.). Това за мен, което той (Радостин Василев - бел. ред.) споделя, че съм си драскала на някакво листче, доста ме изуми. Защото аз в миналото си надрасквам. Като стоиш ти на някакви скучни конгреси, и си драскаш. Ама там - какво листче? Аз не съм му предложила нищо. Аз няма за какво на индивида Руди да му предлагам да ми посредничи в връзките с Ива Митева, нито в връзките с Хиновски ", изясни тогава Дончева.

Днес Маджарова изясни, че от " субективна и обектива страна за рушвет са налице много предпоставки ", само че в тази ситуация " дейностите на проверовъчните екипи са довели до извод, че данните са извънредно незадоволителни, рехави, за изработката на подобен извод, че е осъществено корупционно закононарушение ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР