Лидерът на ДСИ Али Ахмети остава на позицията, че условието

...
Лидерът на ДСИ Али Ахмети остава на позицията, че условието
Коментари Харесай

Али Ахмети не се отказва от идеята албанец да е премиер на РС Македония

Лидерът на ДСИ Али Ахмети остава на позицията, че изискването партията му да образува коалиция е " албански министър председател ", само че не всички порти за договаряния за образуване на бъдещо държавно управление са затворени.
Това съобщи пред „ Утрински брифинг “ Насер Зибери, който преди изборите беше избран като претендент на Демократичния съюз за интеграция за предстоящ министър-председател.
„ Според информацията, с която разполагам, господин Ахмети остава на концепцията аз да съм идващият министър-председател и към този момент няма отклоняване от тази концепция. Разбира се, не всички порти се затварят. Всъщност продуктът от основаването на парламентарно болшинство е резултат от договарянията и тези договаряния ще дадат бъдещи резултати “, съобщи Зибери.
Според него Ахмети счита, че районен съд Македония би трябвало да унищожи последните етнически бариери и да няма непокътната позиция в страната за една или друга общественост.
" Това ще ускори вътрешния потенциал и страната ще потвърди, че всяка функционалност е еднообразно налична за всички ", добави Зибери.
Той споделя, че ДСИ е на мнение, че би било добре да продължи съдействието с сегашния съдружен сътрудник, само че това не значи, че опцията за съдействие с различен сътрудник е изключена.
Вижте още:
Изборите в Северна Македония: СДСМ - 46 депутати, Вътрешна македонска революционна организация - 44
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР