Лидерът на “Да, България! и съпредседател на “Демократична България се

...
Лидерът на “Да, България! и съпредседател на “Демократична България се
Коментари Харесай

Христо Иванов отправи въпроси към Борисов, отиде при зимните сараи на Доган

Лидерът на “Да, България! ” и съпредседател на “Демократична България ” се обърна тази заран към премиера Борисов в лъчение онлайн от боянската резиденция на Ахмед Доган, известна още като “Зимните сараи ”.
Въпросите, които Иванов сложи на Борисов бяха:
Има ли през днешния ден в зимните сараи гардове на НСО?
Имало ли е съвещание на Комисията в НСО, вземаща решения за това кой да бъде охраняван?
Какво е било решението? Как са дали своят вот представителите на Борисов?
Как е дал своя вот представителят на президента? Когато Борисов ще употребява своето болшинство в Комисията, която управлява НСО, с цел да окаже напън на управлението на НСО да се извини, да върне флага, да накаже с уволняване гардовете, които погазиха българския закон пред очите на над милион български жители?
Ще обезпечи ли Борисов, кметът на Бургас и министърът на вътрешните работи спокойното и почтено прекосяване на българските жители по общинския път и през българското черноморие, с цел да стигнат до българската територия на следващия ден, с цел да могат да стъпят там като естествени, свободни европейци? Ще ни бъдат ли предоставени ревизионните актове, с които да си отговорим на въпроса какво става на нефтобаза “Росенец ”.
Искам и двамата - и Борисов, и Радев, да дадат явен отговор . Имало ли е такова съвещание? Какво е решила комисията. Продължава ли през днешния ден, с пари на българския поданик, НСО да охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи? ” - попита Христо Иванов.
“Тази комисия се състои от трима члена. Двама от тях са представители на изпълнителната власт и са лица, които Борисов управлява. Ако той реши да се прави на елементарен, а нас да ни прави на идиоти и каже, че не дава отговор за тези лица и че не ги управлява, желая да напомня записите, в които всички чухме и оперативките, за които всички знаем от години, на които Борисов взе участие в планирането на съответни интервенции, на съответни удари, както той се показва.
Той не зачита безусловно никакви граници сред политическо и професионално управление на никакво равнище в българската институционална рамка . И по тази причина настоявам, че носи директна политическа отговорност за метода, по който са дали своят вот представителите на изпълнителната власт по въпроса за това дали да бъде продължена защитата на Доган и на Пеевски. ” - разяснява още Иванов.
По обвиняванията на Борисов за присъединяване на Иванов в сюжет с гардовете на НСО, Христо Иванов разяснява:
“Ако аз съм бил в сюжет с тези гардове, за какво аз съм индивидът, който желае тяхното уволняване? Защо аз съм индивидът, който е подал, дружно с моите сътрудници, поредност от сигнали в прокуратурата и в полицията против тях? Особено държа на сигнала за поругаването на българското знаме. Защо Борисов през днешния ден не споделя нито дума за извънредно пренебрежителното отношение към тези сигнали, което през вчерашния ден Гешев разгласи? Защо вместо да дава дълги конференции и да прави читалищни сценки в народен ефир, просто не свика комисията в Народното събрание, която управлява НСО?
В тази комисия ГЕРБ - Борисов - има болшинство. Тази комисия може да окаже ефикасен напън върху НСО, да проверява това, което се случи, да бъде понесена отговорност, тези мъже да бъдат уволнени - нещо, за което аз упорствам, а не Борисов. Този, който хвърли българското знаме, да бъде уволнен и осъден. НСО да се извини на българското общество за грозните подиуми, на които станахме очевидци, да се извини, за това, че лъга и продължава да лъже. Това зависи от Борисов. ”
Коментарът на Иванов по отношение на внушенията на премиера за назряващо етническо напрежение:
“Борисов заплашва, внушава риска от това, че на следващия ден, когато български жители желаят да посетят българска земя, държавен бряг на “Росенец ”, това щяло да докара до етнически конфликти. Искам доста ясно да кажа нещо: ще има гражданско етническо напрежение единствено в случай че ръководещите го позволен и единствено в случай че Движение за права и свободи го провежда. Българската народна власт 30 години е заложница - ние всички сме заложници, политически - на непрекъснатите закани от върхушката на Движение за права и свободи да предизвикат етнически конфликти и етнически спорове. С този инструмент за шантаж те си обезпечават опцията да бъдат корумпирани, да бъдат над закона. Аз отхвърлям българската народна власт да бъде пленник на една дребна група ченгета от Държавна сигурност! ”
Иванов насочи и сплотяващ апел към всички българи:
“Време е всички да си дадем сметка: имаме една земя. Независимо от това кой какъв е, като какъв е роден, по какъв начин се усеща, на какъв език приказва, на какъв господ се кланя. Всички ние сме родени от тая земя, направени сме от нея и в нея ще отидем. Всички ние я обичаме. Независимо от това дали живеем в София, Бургас, Кърджали, Делиормана - всички ние обичаме тази земя, еднообразно. Всички ние се гордеем с нашия байрак, без значение кой какъв е. Всички ние сме жители на България и желаеме да бъдем европейски жители на България. Всички ние сме нейни патриоти. И желаеме независимост. Това, което ни липса и всички ние го желаеме, е един закон за всички. И аз знам, че всичко това го желаят както моите съграждани в София, по този начин и моите съграждани в Бургас, по този начин и в Кърджали, по този начин и в последното село и махала на Родопите, по този начин и в Делиормана, по този начин и в Струмско. ”
Иванов прикани също по този начин ръководещите да обезпечат спокоен достъп на жителите, искащи да посетят плажа на “Росенец ”:
“Искам да се обърна към Борисов и към министъра на вътрешните работи, и към кмета на Бургас, който е и зам.-председател на ГЕРБ. Осигурете естествен достъп на българските жители, които желаят да посетят българска земя, държавна, и имат право да бъдат там. Махнете тази преграда на общинския път. Позволете на хората, които решат да дебаркират с лодка там, да го създадат. Осигурете сигурността. Не позволявайте образуване на напрежение и провокации. Това зависи от Вас. ”
Изявленията от утринния брифинг на Борисов за това, че “Демократична България ” била взела участие в опитите да се осуети или засенчи присъединението към Еврозоната и банковия съюз, Иванов разяснява по този начин:
“Демократична България е най-яростният последовател на нашето присъединение към Еврозоната и банковия съюз. Първо ние там принадлежим - всички, без значение от нашия генезис. И второ - това е методът, тези институции посредством техните стандарти и правила да оказват помощ да България да се освободи от корупционното завземане. В тази връзка желая отново да се върна на “Росенец ”. Там, до сараите на Доган, се намира нефтеното пристанище на “Лукойл ”. Това е територия, за която от години се тупат подозрения за това, че България се е отказала от данъчния суверенитет върху нея, че България си затваря очите за това какво се случва там - кой внася, какво внася и какъв брой внася. Има подозрения, че това ни коства големи несъбрани налози. И това се отнася непосредствено към въпроса за нашата макроикономическа непоклатимост и за здравината на нашите финансови институции. ”
Пълното изявление на Иванов можете да изгледате тук:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР