Лидерът на Да, България и съпредседател на Демократична България Христо

...
Лидерът на Да, България и съпредседател на Демократична България Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов дебаркира морския сарай на Доган, но въоръжена охрана го изгони

Лидерът на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов и други двама мъже, измежду които общинският консултант на Демократична България в Бургас Димитър Найденов,
Въоръжени мъже, които охраняват морския сарай, ги изгониха и небрежно ги избутаха още веднъж в морето. Ситуацията беше излъчена онлайн във Facebook.
". Не знам по какъв начин се чувствате сега, само че не желая да съм на ваше място ", съобщи Христо Иванов, обръщайки се към петимата гардове.
Те отхвърлиха да се легитимират, без значение че бяха запитани дали са чиновници на НСО . И по думите им, тримата " посетители " са влезнали в " частна благосъстоятелност ". След малко към тях се причислиха и представители на полицията.
Служителите на Министерство на вътрешните работи желаеха персоналните документи на хората във водата. Беше им показан и документ, който потвърждава, че брегът е изключителна благосъстоятелност на страната и българските жители имат право да бъдат на плажа. " Тези неща не се вземат решение тук на камъните. Ще си дадем персоналните карти, като напуснете ", отсече единият от гардовете.
" Лидерите ще отрекат това нещо, само че по моя информация тук идват и Корнелия Нинова, и Бойко Борисов, с цел да пазарят политически покупко-продажби. Една от тези покупко-продажби е бъдещо ръководство, в което Движение за права и свободи ще играе по-голяма роля, без това да е получило глобата на гласоподавателите. Ние сме тук, с цел да се съпротивляваме против това ", сподели още Христо Иванов.
" Искаме да попитаме президента за какво НСО продължава да е тук и отхвърля да се легитимира, тъй като те знаят, че нямат пояснение какво вършат тук, добави Иванов.
" Нямате право да снимате. Не ми създавайте проблеми, господин Иванов ", обърна се един от охранителите.
Сподели с твоите другари
Комплексът, употребен от Доган, се намира на нос " Чукалята " и е наоколо до пристанището " Росенец ". Единственият път към плажа до Сараите се охранява и не е позволен за външни лица.
Официалният притежател на комплекса, в който Доган прекарва летните месеци, е компанията " Хермес Солар ". Проектант на главната триетажна постройка е арх. Калин Тихолов, който трябваше да стане министър на капиталовото планиране в кабинета Орешарски, само че номинацията му беше оттеглена още преди гласуването. Към комплекса е достроен и спомагателен пристан, който навлиза в морето на към 200 метра.
Припомняме, че преди време " Биволъ " упрекна Доган, че е взел с машинация нова част от територията при Росенец. Нов пристан, дълъг към 200 метра, се е появил пред сарая на Ахмед Доган в Росенец - без нито един строителен документ, твърди уеб сайтът за проверяваща публицистика.
През май пък е взето решение за смяна на Подробен организационен проект (ПУП) в част от парк „ Росенец ”, с което се преконфигурира уличната мрежа. Създават се нови трасета, а съгласно съветници улица, която води към така наречен летен сарай на Ахмед Доган, престава да бъде общинска.
За това сигнализира тогавашният общинският консултант от групата на " Възражданe " Владимир Павлов. Предложението е импортирано от кмета Димитър Николов без да бъде прегледано в комисиите на съвета, а претекстът е, че се бърза поради кандидатстване за 5 млн. лева към ПУДОС по план за „ Ченгене скеле ”.
От " Възраждане " показаха, че посредством деактуване на общинските улици осигуряващи досега достъп до морето, плажовете и естествените дадености в лесопарка и заменянето им за частни терени, благосъстоятелност на компании на подставени лица на Доган, освен общината и страната абдикират от публичния достъп до региона, само че и задлъжняват жителите към тези компании със стотици хиляди от разликата в оценките на земите.
За сметка на българските данъкоплатци ще изградят тръбопровод, канализация, пречиствателна станция за комфорта на Ахмед Доган и неговото обграждане на стойност 5 милиона лв., финансиран посредством държавната конструкция ПУДОС, подчинена на Министерство на околната среда и водите, акцентират още от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР