Лидерът на Да, България Христо Иванов прогнозира предсрочни парламентарни избори

...
Лидерът на Да, България Христо Иванов прогнозира предсрочни парламентарни избори
Коментари Харесай

Христо Иванов: С много голяма сигурност ще има предсрочни парламентарни избори

Лидерът на " Да, България " Христо Иванов предвижда предварителни парламентарни избори по време на Националната конференция на придвижването.

Той акцентира, че придвижването би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да не разреши на статуквото да се върне през идните избори - локални и европейски, както и на възможни предварителни парламентарни избори.

" С доста огромна сигурност ще имаме и парламентарни избори. Не съм гадателка, само че това ми е чувството. "

" Започнахме като стартъп запалянковци, само че се превърнахме в систематичен политически състезател ". С тези думи Иванов регистрира активността си като ръководител на придвижването.

Той посочи и грешките, които е позволил като ръководител. Като огромна неточност той уточни сривът в поддръжката за Демократична България след третите парламентарни избори за 2021 година

" Наложихме едни тематики, които станаха централни на българския политически терен, само че не успяхме да ги защитим на третите парламентарни избори. Аз поех отговорност за това и подадох оставка ".

По време на днешната конференция придвижването ще избере ръководител. Кандидатът е единствено един - Христо Иванов, който ще бъде избран отново.

По-рано през днешния ден той разяснява неналичието на втори претендент по този начин: " Не ме пускат, преди да съм си довършил работата. "

Иванов даде поръчка, че до идващите избори ще има доста млади претенденти за лидерския пост. По време на доклада си той съобщи, че ще довърши работата си, без да се застоява прекомерно дълго:

" Не е добре да има единствено един претендент. И аз го знам, и Вие го знаете ", бе безапелационен той и добави: " Минахме през своите неточности, само че изградихме " Демократична България ".

Като триумф той регистрира присъединяване на " Да, България " във властта, което е дало опция за слагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи в политическа изолираност.

" Ние съблюдаваме нужната отдалеченост, от политическите субекти, които носят корупционния вирус ", разяснява Иванов.

Освен това водачът на придвижването уточни, че точно " Да, България " е дало министри, които единствено няколко седмици на постовете си реализират резултати. Това са правосъдният министър Надежда Йорданова и министърът на електронното ръководство Божидар Божанов, които бяха препоръчани от " Да, България ".

" България се намира в окото на трансформацията - икономическа, ускорена от пандемията, геополитическа и политическа ", сподели още той и добави, че задачата на " Да, България " е да бъде инструментът на тази промяна, тъй че тя да се случи и да ни води към по-добро, с цел да може след три години България да бъде по-добро място.

Иванов акцентира, че главните дела на придвижването остават - въвеждането на лустрация, както и отварянето на общността за етническите мюсюлмани и етническите турци. Той удостовери и ориентацията на " Да, България " - " център и по-към дясно, тъй като България е такава " ; " Запад, само че и от ден на ден вкъщи ". По думите му участието на страната в НАТО и Европейски Съюз не би трябвало да бъде поставяно под въпрос.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР