Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече твърденията на лидера на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече твърденията на лидера на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов лъже, че сме договорили министрите с първия мандат

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отхвърли изказванията на водача на Бойко Борисов, че е имало реализирана сделка за държавно управление с мандата на ГЕРБ:
" Това, което Борисов е споделил, е цялостна неистина. Когато водехме диалози за държавно управление, въобще не е ставало дума за господин Гешев. Беше въпросът да кредитираме госпожа Мария Габриел, която сподели още след първата среща, че с Българска социалистическа партия няма да стане работата, тъй като се видя, че имаме кардинални разлики ".
Тя дефинира като " неморална " постигнатата договореност за кабинет сред първите две политически сили и разгласи, че няма да им даде 100 дни толеранс на държавното управление " Денков- Габриел ":
" Защото България няма 100 дни да чака, толкоз рецесии са се натрупали. Не може другата седмица да внесат бюджет, в който замразяват приходите на хората, замразяват обществените плащания  - при този растеж на цените и тази инфлация, и ние да чакаме да изтече стотния ден, с цел да им кажем, че по този начин няма да стане. Ние ще си отстояваме нашите позиции безусловно от на следващия ден ".
Корнелия Нинова прикани водачите на Политическа партия и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов да се откажат непринудено от депутатския си имунитет и се закани, че в случай че измененията на Конституцията стигнат до пленарна зала, левицата ще предложи отпадането на тази привилегия:
" Да си дадат имунитета, нали са мъжкари, какво толкоз. Ако изказванията им, че са почтени, са правилни - да ги дадат, прокуратурата не издава присъди, има съд най-после, съдът ще каже дали са почтени, или не. Но то е явно, че те се крият зад тези имунитети. Аз бих предложила на Христо Иванов, тъй като го чух, че ще ни предложения на някакви диалози за Конституцията, в тези промени на Конституцията да махнем депутатския имунитет. Не сме по-различни от другите хора. Вижда се, че този имунитет сега се употребява, с цел да се крият от правосъдие - дайте го, да има развой и съдът ще ви оневини, в случай че сте почтени, какво толкоз ужасно има? "
По-рано водачът на Българска социалистическа партия разгласява пост във Facebook, в който написа, че " ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са обединението на имунитетите, на войната, на страха – те не мислят за хората ".
" Това, което се гласоподава през днешния ден, не е политически компромис и не е за България – това е компромис на две подмолни кохорти в името на личното им оцеляване ", показва още Нинова.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР