Лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия

...
Лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия
Коментари Харесай

Нинова счита за много добра управленската програма на ПП, но има бележки по нея

Лидерът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова дефинира проектопрограмата на " Продължаваме промяната " (ПП) като " доста добра " основа, само че уточни, че има бележки по плана. Тя сподели, че се надяват те да бъдат конкретизирани до края на деня и финалният вид на програмата да бъде показан публично.

Нинова уточни, че следва среща с претендента за министър председател Асен Василев и „ Продължаваме Промяната “, на която да се изяснят тези неща.

" Държим в програмата да има безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години - нещо, което в първичния вид имаше поддръжка. Радваме се, да вземем за пример, че е признато нашето предложение за безвъзмездни учебници от 1 до 12 клас. Имаме някои оферти за корекции по икономическата политика и финанси. Не е отразен първичния ни диалог за въвеждане на патентен налог за микро и дребни предприятия, което доста ще подкрепи дребните и междинните предприятия в българската стопанска система ”, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

По-рано съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че от неговата парламентарна група нямат съществени бележки по програмата и прикани за разговор с " ИТН ", с цел да се обезпечи нужната поддръжка за кабинет с мандата на Политическа партия.

Днес Нинова разиска дружно с групата на Българска социалистическа партия черновата на програмата на Политическа партия и даде оферти за спомагателни обществени ограничения, които не са включени в проектопрограмата до този миг, като назова Българска социалистическа партия " общественият дирек в държавното управление ".

Според нея на този стадий и на база на програмата, отговорът дали ще бъде формиран кабинет в границите на този парламент е по-скоро " да ". Тя отхвърли да уточни имена в структурата на евентуалния кабинет, като съобщи, че диалозите за това ще стартират на следващия ден.

В края на предходната седмица от Българска социалистическа партия дадоха поддръжката си за сформирането на ново държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната ". Те се върнаха на масата за договаряния, откакто настояването им Кирил Петков да не бъде препоръчан за поста на министър председател беше изпълнено.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР