Лидерът на британската Лейбъристка партия Киър Стармър е провел тайни

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Киър Стармър е провел тайни
Коментари Харесай

Киър Стармър е провел тайни разговори за Брекзит с Макрон

Лидерът на английската Лейбъристка партия Киър Стармър е провел секрети диалози за Брекзит с френския президент Еманюел Макрон, разкрива „ Индипендънт “. Вестникът цитира източник, непосредствен до лейбъристкия водач, който твърди, че Стармър и Макрон са обсъдили  редица чувствителни въпроси по време на срещата им в Париж, включително  връзките на Англия с Европейски Съюз и способи за справяне с мигрантите, прекосяващи Ламанша с дребни лодки. 

Срещата става на фона на диспути какво би могло да съдържа едно вероятно преразглеждане на договорката за Брекзит, откакто Киър Стармър съобщи, че желае по-близки търговски връзки с блока, в случай че завоюва общите избори следващата година. 

Министърът на финансите Джеръми Хънт неотложно упрекна Стармър, че желае да „ анулира “ Брекзит. Последвалите рецензии от страна и на други консерватори даже накараха водачът на лейбъристите да съобщи пред кореспонденти, че няма такова желание. Министърът на финансите в сянка Рейчъл Рийвс пък разясни, че парията е приела резултата от референдума през 2016 година, само че за едно ново лейбъристко държавно управление може да бъде по-лесно да реализира по-добра договорка за възстановяване на комерсиалните връзки, тъй като подписаната от Борис Джонсън преди три години е удостоверение за спад в търговията сред Обединеното кралство и европейските му съседи. 

„ Индипендънт “ отбелязва, че визитата на Стармър в Париж, която е част от негова совалка за възстановяване на връзките с Европа, е също и опит да се показа водачът на лейбъристите като най-вероятен идващ министър председател. Вестникът написа още, че не е загадка, че Франция и Германия обмислят проекти да предложат на Англия „ асоциирано участие “ в Европейски Съюз.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg